AFM kiest BCG, House of Performance en SeederDeBoer voor advies

16 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft drie consultancybureaus geselecteerd als partners voor strategisch en organisatieadvies.

De circa 650 medewerkers van de AFM hebben één kerntaak: toezicht houden op het financiële systeem. Het zelfstandige bestuursorgaan houdt toezicht op onder meer banken, pensioenfondsen, beleggers, accountants en verzekeraars.

Voor de verdere professionalisering van haar organisatie, zowel op het vlak van bedrijfsvoering als de uitvoering van haar toezichtstaken, werkt de AFM samen met externe specialisten. Voor consultancy-gerelateerde vraagstukken zijn drie partijen verkozen tot exclusieve samenwerkingspartner: Boston Consulting GroupHouse of Performance en SeederDeBoer.

AFM kiest BCG, House of Performance en SeederDeBoer voor advies

De drie adviesbureaus zijn geselecteerd uit een longlist van partijen die zich hadden ingeschreven voor de aanbesteding (zoals verwacht was er volop interesse vanuit de markt voor de raamovereenkomst). Boston Consulting Group, House of Performance en SeederDeBoer zijn geselecteerd op basis van kwaliteit, hun trackrecord bij de AFM en de bredere overheid, en prijs.

De nieuwe raamovereenkomst schrijft voor hoe en tegen welke voorwaarden de AFM externe professionals inhuurt voor functies op het gebied van finance, legal, human resources, facilitair, communicatie & content management, compliance, risicomanagement en inkoop. Ook informatiemanagement en -beveiliging valt binnen de reikwijdte van de overeenkomst.

De raamovereenkomst is per 1 november 2021 ingegaan voor een periode van vier jaar. Financiële details van het contract zijn niet naar buiten gebracht.

Boston Consulting Group is een van ’s werelds grootste strategische consultancybureaus. House of Performance is een advies- en implementatiespecialist uit Utrecht met zo’n 70 medewerkers. Het bureau werd vorige week nog verkozen tot het op één na beste organisatieadviesbureau van ons land. SeederDeBoer specialiseert zich in de begeleiding van transformaties en projecten. Ook heeft het adviesbedrijf een toonaangevend traineeshipprogramma.

Sjoerd Hogenbirk, partner bij House of Performance, zegt: “Als brede transformatiepartner zien wij ernaar uit om samen met de AFM haar strategie te realiseren. Samen met de AFM versterken wij graag haar belangrijke maatschappelijke rol als toezichthouder en de uitdagingen die dat geeft naar de toekomst toe.”

“De consultants van SeederDeBoer adviseren de AFM op strategisch, tactisch en operationeel niveau”, vertelt Albert Visscher, partner bij SeederDeBoer. “Wij zien uit naar de samenwerking en de betekenisvolle opdrachten, bijvoorbeeld rondom toezichtstrategie en organisatie-inrichting.”

Het externe inhuurproces van de AFM voor consultancy (en andere inhuurdiensten) wordt geregeld door HeadFirst.