AFM kiest HeadFirst als partner voor externe inhuur

22 juni 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft HeadFirst geselecteerd als een van zijn voorkeursleveranciers voor de externe inhuur van hoger opgeleid personeel.

Jaarlijks huurt de AFM voor miljoenen aan extern personeel in. Zij helpen de circa 650 vaste medewerkers van de overheidsdienst met haar belangrijkste taak: toezicht houden op het financiële systeem. Het zelfstandige bestuursorgaan houdt toezicht op onder meer banken, pensioenfondsen, beleggers, accountants en verzekeraars. 

De nieuwe raamovereenkomst schrijft voor hoe en tegen welke voorwaarden de AFM externe professionals inhuurt voor functies op het gebied van finance, legal, human resources, facilitair, communicatie & content management, compliance, risicomanagement en inkoop. Ook informatiemanagement en -beveiliging valt binnen de reikwijdte van de overeenkomst. 

AFM kiest HeadFirst als partner voor externe inhuur

Na een Europees aanbestedingstraject zijn drie partijen geselecteerd, waarvan de eerste – HeadFirst – inmiddels naar buiten is getreden. Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group: “Om kwalitatief uitstekende, beschikbare kandidaten te leveren, maken wij gebruik van ons warme netwerk van ruim 50.000 zelfstandig professionals en 5.500 leveranciers.” 

Daarnaast werkt HeadFirst voor gespecialiseerde functies met 20+ onderaannemers die medewerkers in dienst hebben die “uitblinken in de expertise die de AFM nodig heeft”, aldus Van der Wilk. 

HeadFirst is een van de grootste inhuurpartners van de publieke sector. Eerder dit jaar wist de dienstverlener bijvoorbeeld grote raamovereenkomsten te tekenen met de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) en het UWV. Ook levert HeadFirst personeel aan tal van ministeries en andere zelfstandige bestuursorganen.

De raamovereenkomst tussen de AFM en HeadFirst gaat vandaag in (22 juni 2021) en kent een initiële looptijd van twee jaar, met de mogelijkheid twee keer te verlengen voor de duur van een jaar.