DICTU kiest negen partijen voor inhuurcontract van €300+ miljoen

29 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn mantelovereenkomst voor ICT-inhuur. Met een totale geraamde waarde van €316 miljoen is het contract een van de grootste mantelovereenkomsten voor externe specialisten binnen de Rijksoverheid.

DICTU levert IT-diensten aan de ministeries van Economische Zaken en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, inclusief de uitvoeringsorganisaties. Daarnaast levert DICTU verschillende IT-diensten aan andere onderdelen van het Rijk, zoals de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Inspectie SZW. 

Jaarlijks geeft DICTU miljoenen uit aan IT-inhuur, onder meer voor het opstellen van digitale transformatieplannen, de realisatie van verandertrajecten, het bouwen van systemen en applicaties en het onderhouden van de kritische IT-infrastructuur. Om het inhuurproces te stroomlijnen werkt de DICTU met een raamovereenkomst die zo’n vier jaar van kracht is.  

DICTU kiest negen partijen voor inhuurcontract van €300+ miljoen

In totaal vijfentwintig partijen hadden zich ingeschreven voor de aanbesteding van de nieuwe raamovereenkomst. Na een selectietraject zijn negen partijen benoemd tot ‘preferred supplier’. Dit zijn Bartosz, DiVetro en LINKIT; CIMSolutions (met SLTN Inter Access en Verdonck, Klooster & Associates als onderaannemer); Between; IT-Staffing (met onder meer Capgemini, Mobilee en Quint als onderaannemers); iSense Consulting; HeadfFirst; SynProfs; Ukomst en Itaq.

De verschillende aanbieders zullen de DICTU de komende vier jaar ondersteunen met het werven, pre-selecteren en aanbieden van gekwalificeerde IT-professionals. Sommige partijen zijn daarnaast ook intermediairs – zij verzorgen de contractuele, administratieve en financiële afhandeling van de inzet. Via zogeheten ‘mini-competities’ wordt bepaald welke partij een opdracht gegund krijgt.

Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group, is verheugd met het hernieuwde vertrouwen van de DICTU: “We zetten vol trots en energie onze dienstverlening voor deze grote opdrachtgever voort. We doen dit met de ideale mix tussen tech en touch: de kracht van ons online platform Select, gecombineerd met de kennis en ervaring van onze accountmanagers, recruiters en contractmanagers.”

Ook Bartosz, DiVetro en LINKIT behoorden bij de vorige mantel al tot de voorkeursleveranciers. DiVetro levert informatieanalisten, sourcingspecialisten, regisseurs, agile consultants en projectmanagers. Bartosz levert agile testers. LINKIT verzorgt specialisten op het gebied van front- en backend engineering, data engineering, applicatiebeheer en cloud. 

Niek Rooks (DiVetro), Maarten Piepers (Bartosz) en Dennis van Rooijen (LINKIT) laten in een reactie op de gunning weten “trots te zijn om als consortium” een plek te hebben bemachtigd op de nieuwe overeenkomst. 

Moynul Hossain, CEO van CIMSolutions zegt: “We zijn erg trots dat DICTU voor de komende vier jaar weer voor ons heeft gekozen. Met vestigingen in Den Haag, Assen en Zwolle biedt DICTU opdrachten voor veel van onze medewerkers.” 

Ook Peter Gram, Business Unitmanager Staffing Services bij IT-Staffing, reageert verheugd: “Dit is een fantastische bevestiging van de langlopende samenwerking met DICTU. Uniek is het bovendien dat we als enige partij nu voor de vierde (!) achtereenvolgende periode zijn geselecteerd.”

Leander Bloemers, partner bij IT-Staffing-onderaannemer Mobilee management & advies, zegt: “Wij zijn verheugd om een bijdrage met onze professionals [businessanalisten, informatie-analisten en projectmanagers] te kunnen leveren bij DICTU. Deze overeenkomst sluit goed bij onze ambities en we kijken uit naar een mooie samenwerking de komende vier jaar.”