Danique Meulensteen sluit zich aan bij House of Performance

08 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Toen ze met House of Performance samenwerkte in een veranderprogramma werd Danique Meulensteen enthousiast over het consultancyvak en de manier van werken van het Utrechtse bureau. Per 1 oktober heeft ze zich daarom als consultant aangesloten bij House of Performance.

De afgelopen drie jaar werkte Meulensteen voor Enexis Groep, waar ze het management traineeship doorliep. Bij de netbeheerder leerde ze de fijne kneepjes van de energiewereld en het verandervak. “In het tweejarige programma lag de focus op persoonlijke ontwikkeling en leverde ik een bijdrage aan de uitdagingen waar Enexis Groep zich mee bezighield.”

De kennis die ze opdeed kon ze meteen in de praktijk toepassen op verschillende plekken binnen de organisatie. Zo was ze betrokken bij een programma dat zich richt op het verbeteren van operationeel sturen in de gehele organisatie. “Op verschillende plekken in de organisatie werkte ik mee aan analyses en vervolgens de implementatie van operationeel sturen. Ook zorgde ons team dat continu verbeteren verankerd werd binnen afdelingen.”
Danique Meulensteen sluit zich aan bij House of PerformanceVervolgens ging Meulensteen verder in een interne consultantrol. “Als projectleider begeleidde ik teams bij het inzichtelijk maken van hun prestaties”, vertelt Meulensteen, die de teamleden advies gaf over hoe ze hun sturing en output konden verbeteren. “Allemaal met de doelstelling om collega’s te helpen om hun werk iedere dag een stapje beter te doen.”

Tijdens haar werkzaamheden kwam ze in contact met de externe consultants van House of Performance, die als veranderpartner actief waren op het programma waaraan ze meewerkte.

“Ik werd meteen enthousiast van hun drive en de manier waarop zij elk op hun eigen manier impact maakten. Later leerde ik dat dit ook is terug te voeren naar twee van de kernwaarden van House of Performance, namelijk authenticiteit en intensiteit. Ik vond het gaaf om te merken dat de kernwaarden daadwerkelijk worden doorleefd.”

Aandacht voor de mens

De interesse van Meulensteen was gewekt, en werd vervolgens alleen nog maar groter tijdens haar kennismakingsgesprekken met House of Performance. “De aandacht voor de mens en het samen kunnen bouwen aan de toekomst van House of Performance sprong er echt uit. Ik was overtuigd: aan deze missie wil ik meebouwen!”

Op 1 oktober stapte ze voor de eerste keer het kantoor binnen van het adviesbureau in hartje Utrecht, nadat ze afscheid had genomen van Enexis.

“Ik kijk terug op drie leerzame en mooie jaren en waardeer de fijne collega’s met wie ik heb samengewerkt. Ook ben ik dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en de ruimte die ik tijdens het management traineeship kreeg om te ontdekken wat mij energie geeft en de mogelijkheden om mij als persoon en professional te ontwikkelen.”

Tegelijk kijkt ze vol verwachting vooruit: “House of Performance is een management consultancybureau dat zich richt op impactvolle transformaties op het gebied van wendbaarheid, duurzaamheid en digitalisering. Een mooie plek om mijn opgedane kennis en vaardigheden in te zetten en mijzelf verder te ontwikkelen als consultant. Ik heb mijn start als een warm welkom ervaren en ik kijk uit naar de toekomst.”