Jermo Kooijmans start als junior consultant bij Exilo

09 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Publieke sector-boutique adviesbureau Exilo heeft zijn team versterkt met een nieuwe junior consultant: Jermo Kooijmans

Voorafgaande aan zijn start bij het bureau rondde de kersverse junior consultant een hbo- en masteropleiding af, beide gericht op (corporate) finance & control. Hoewel vers uit de schoolbanken, neemt hij waardevolle werkervaring mee naar Exilo. Zo was hij na het afronden van zijn hbo-opleiding op interim-basis actief als Finance Trainee bij USG Finance en voltooide hij zijn afstudeerstage binnen een gemeente.

Als junior adviseur bij Exilo mag Kooijmans direct bijdragen aan enkele adviestrajecten in het publieke domein. Zo helpt hij een opdrachtgever met het toekomstbestendig en wendbaar maken van de bedrijfsvoering van de organisatie. Hij richt zich hierbij op de visie op de bedrijfsvoering en op het opstellen van randvoorwaarden voor een succesvol veranderingstraject. En in een andere opdracht levert hij indirecte ondersteuning aan een gemeente rondom het opstellen van de jaarrekening.

Jermo Kooijmans en Laudy Konings - Exilo

Afwisselende opdrachten

Dat hij zich in korte tijd mag richten op uiteenlopende vraagstukken en projecten voor verschillende opdrachtgevers spreekt de jonge consultant zeer aan en biedt hem de mogelijkheid om, zo legt hij uit, “beter te ontdekken wat echt bij mij past”.

Kooijmans: “Ik wil graag de opdrachtgevers van Exilo helpen op financieel vlak. Als daar moeilijke vraagstukken spelen, bijt ik mij daar in vast…” Bovendien zorgt deze verscheidenheid volgens hem voor een “steiler groeipad” dan wanneer hij enkel voor één organisatie zou werken.

Leuk en uitdagend

Gevraagd naar hoe hij de afgelopen maand zijn onboarding binnen Exilo heeft ervaren, legt Kooijmans uit dat deze periode “leuk en uitdagend” was. Hij prijst de korte lijnen met collega’s, de uitdagende opdrachten en de hoge mate van eigen verantwoordelijkheid die hij krijgt. Daardoor krijgt Kooijmans “het idee dat het werk waar ik mee bezig ben er echt toe doet. Je ziet direct welk effect jouw werk heeft. Hier krijg ik ontzettend veel energie van.”

Tot slot benadrukt Kooijmans dat hij het samenwerken met zijn ervaren collega’s, van wie hij “ontzettend veel kan leren”, zeer waardeert. Daarmee doelt hij op Exilo-oprichters Ricardo Kok, Rogier Schumer en Erik Koster en Laudy Konings, die in maart dit jaar werd benoemd tot partner bij het adviesbureau.

Exilo werd begin 2020 opgericht en heeft als doel organisaties in de publieke sector, en in het bijzonder lokale overheden, te ondersteunen bij vraagstukken op het snijvlak van financiën, control en bedrijfsvoering.