Wendy van den Brink over haar overstap naar InTheArena

02 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wendy van den Brink is begin juli gestart bij InTheArena. Ze maakte de overstap vanuit MLC, waar ze haar carrière begon.

Gedurende haar drieënhalf jaar bij MLC was Van den Brink eerst actief als trainee en later als business consultant. Ze koos voor boutique kantoor InTheArena om zich volledig te kunnen richten op implementatie en change management.

“Ik wilde mij graag verder ontwikkelen binnen change en implementatiemanagement en het liefst binnen diverse sectoren. Juist omdat InTheArena gespecialiseerd is in implementatiemanagement en niet sector-gebonden werkt is het een goede match met wat ik zocht”, vertelt Van den Brink.

Wendy van den Brink, Consultant, InTheArena

Daarnaast geeft InTheArena haar “de ruimte voor de ontwikkeling en ondernemerschap die ik zoek. De aanpak van dit boutique adviesbureau, het verleggen van de focus van ‘wat’ naar ‘hoe’ en de brede klantenkring spreken mij erg aan”, vult ze aan. 

Van den Brink brengt waardevolle ervaring mee naar haar nieuwe werkgever. “Los van mijn kennis en ervaring met het begeleiden van implementaties, heb ik procesgedreven leren werken en ben ik in het bezit van een Lean Black Belt. Juist tijdens mijn implementatie-opdrachten komt deze goed van pas, bijvoorbeeld bij het snel doorgronden van processen en het inzichtelijk maken van de verbetermogelijkheden binnen teams. Deze combinatie tussen proces en mens gaan mij helpen projecten bij InTheArena succesvol uit te voeren.”

In deze tijden van thuiswerken heeft Van den Brink toch al prettig kennis kunnen maken met haar nieuwe collega’s. “Bij onze opdrachtgevers is thuiswerken zeker nog de norm, maar bij InTheArena hebben we de mogelijkheid om een aantal keer per week naar kantoor te komen. Samen op kantoor werken zorgt ervoor dat ik me snel thuis voel en goed ingewerkt ben. Ook mijn collega’s hebben veel aan het samenwerken op kantoor en helpen elkaar in hun opdrachten.”

“Ik heb al een eerste training en teamavond gehad. Daar merkte ik ook dat samen aan opdrachten werken de standaard is, naast het samen ondernemen en aan InTheArena als bedrijf bouwen.”