Zes talenten kiezen voor traineeships van SeederDeBoer

02 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Heb je de ambitie om je carrière in de consultancy te starten? Zes young professionals die afgelopen maand als trainee aan de slag zijn gegaan bij SeederDeBoer vertellen over de traineeships bij het bureau en hun eerste ervaringen.

Youri en Sophia zijn ingestroomd in het Junior Consultancy Traineeship van SeederDeBoer. Emei, Zoë, Menno en Aaron zijn gestart in het Consultancy Talent Program bij ABN AMRO. Een gesprek met beide groepen over hun start, ambities en de uitdagingen. 

Hoe is het om bij een grote financiële instelling als ABN AMRO te werken? En hoe werkt men samen binnen de bank? Vragen die bij Emei, Zoë, Menno en Aaron centraal stonden tijdens hun eerste weken. Met een master in de theoretische scheikunde is de financiële sector voor Aaron helemaal nieuw. “Minder wetenschappelijk, maar juist dat maakt me gedreven om iets compleet anders te doen en leren”, vertelt hij.

Zes collega’s kiezen voor traineeships van SeederDeBoer

Voor bijvoorbeeld Emei is de financiële sector bekender terrein. Zij kijkt het meest uit naar de verdieping in deze sector en is nieuwsgierig hoe binnen ABN AMRO het ‘banking for better’-motto in balans wordt gebracht met de commerciële doelstellingen. Alle vier de junior banking consultants staan in ieder geval te springen om te ontdekken wat de financiële sector hen te bieden heeft. 

De trainingen die SeederDeBoer aanbiedt geven houvast in de toepassing van zowel hard- als soft skills in de praktijk. Het brede scala ondersteunt iedereen in zijn of haar ontwikkeling. “Er is voor een ieder wat wils”, zegt Zoë. 

Zo hoopt Menno zijn consultancyskills te ontwikkelen en inzicht te krijgen in het implementeren van complexe verandervraagstukken, hoopt Zoë straks te weten hoe zij op een gestructureerde manier een verbetertraject kan starten en ligt de focus voor Aaron meer op sociale skills als presenteren en communiceren. 

Waar in het Consultancy Talent Program de focus specifiek ligt op de financiële sector, biedt het Junior Consultancy Traineeship de mogelijkheid om verschillende sectoren te ontdekken. Via de diverse rollen en sectoren waarin Youri en Sophia de komende twee jaar verschillende opdrachten gaan doen, hopen zij te ontdekken waar ze zich verder in willen ontwikkelen.

Youri wil de komende twee jaar gebruiken om erachter te komen wat hij écht leuk vindt om te doen, terwijl Sophia benieuwd is wat haar sterke en ontwikkelpunten zijn en hoe ze toegevoegde waarde kan leveren. Naast het brede scala aan trainingen ervaren de trainees de rol die collega’s van SeederDeBoer hierin hebben als erg belangrijk. 

“Door de sterke band tussen collega’s en het warme bad waarin we zijn beland voelen we ons niet alleen meteen thuis, maar leren we ook meer over SeederDeBoer als bedrijf zelf: hoe zit een middelgroot adviesbureau in elkaar? En hoe worden beslissingen genomen?”, zegt Youri.

Sophia voegt toe: “Door samen te werken met meer senior collega’s leren we veel. En met medetrainees delen we onze ervaringen, knelpunten en ontwikkelmogelijkheden.”