ResidentieProfs: Juridisch specialist die bij zijn leest blijft

24 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ResidentieProfs volgt een afwijkend pad in de wereld van detachering. Daar waar andere partijen steeds groter worden, samengaan of hun dienstverlening steeds verder uitbreiden, zweert ResidentieProfs bij zijn specialisme: detachering van juristen. Met investeringen in datagestuurde ICT en een gloednieuwe website zet de detacheerder in op verdere verdieping.

ResidentieProfs heeft het afgelopen jaar een nieuw ICT-systeem ontwikkeld om specialisme, vakgebied en praktijkervaring van juristen via datagestuurde matching op dossierniveau aan opdrachten te koppelen. De geschiktheid van juristen komt zo razendsnel naar voren.

“Het is belangrijk de vaardigheden en kennis van aan ResidentieProfs verbonden juristen steeds accuraat op detailniveau in beeld te hebben”, betoogt juriste en algemeen directeur Daniëlle Spanjers. “Dit inzicht geeft een voorsprong en vergroot onze slagkracht.”

ResidentieProfs: juridisch specialist die bij haar leest blijft

Om deze digitale stap achter de schermen naar buiten toe ook een gezicht te geven, is als visitekaartje vandaag een geheel nieuwe website gelanceerd. Het fungeert als platform waar opdrachtgevers en juristen elkaar treffen.

Verdieping

ResidentieProfs kiest nadrukkelijk voor een diepte-investering om de detachering van juristen verder te optimaliseren. Dat is duidelijk een afwijkende richting in de markt, waarbij verbreding van het dienstenaanbod het devies lijkt te zijn. In de detacheringswereld domineren immers de grote generalisten met veel verschillende disciplines onder hetzelfde dak.

Het bedienen van opdrachtgevers over de volle breedte leidt in de optiek van ResidentieProfs echter tot verschraling. Alsof detachering slechts het blind schuiven met cv’s is, ongeacht het vakgebied en zonder enige affiniteit met het vak.

“Wij zijn geen supermarkt met verschillende professionals, maar een gespecialiseerd boetiekbureau met enkel juristen”, stelt recruiter Ashni Balwant Gir. “Kwaliteit leveren kan alleen door bij onze leest te blijven”, vult recruiter en loopbaancoach Laura de Jong aan.

Succesvol

Deze strategie maakt ResidentieProfs succesvol. Met thans meer dan honderd juristen aan de slag is het landelijk opererende bureau uit Den Haag inmiddels een speler van formaat. “Terwijl groei voor ons helemaal geen doel op zich is”, zegt Spanjers, die als oprichtster nog steeds aan het roer staat, sinds 2016 samen met haar man, ook een jurist. “Groei is simpelweg een gevolg van onze werkwijze.”

De coronacrisis die vorig voorjaar de kop opstak, veroorzaakte tijdelijk een zware dip in de dienstverlening van ResidentieProfs. Sollicitatietrajecten werden stilgelegd en aanvragen ingetrokken. Toch herstelde de markt zich snel. “Juristen zijn en blijven nodig, in crisistijd eigenlijk nog meer dan anders.”

Toekomst

De vooruitzichten zijn ResidentieProfs dan ook gunstig gezind. De opdrachtenportefeuille is goed gevuld. Naast enkele mantelovereenkomsten met lokale en landelijke overheden is het bedrijf bijvoorbeeld ook zogeheten ‘preffered supplier’ voor partijen in de medische en financiële hoek, alsmede in de transportsector. Voor de inschakeling van specialistische juridische kennis doen zij exclusief een beroep op ResidentieProfs.

Daarnaast willen juristen graag via het bureau bemiddeld worden. Op de nieuwe website buitelen de positieve referenties van juristen dan ook over elkaar heen. Leuke en uitdagende opdrachten gaan gepaard met inhoudelijke ondersteuning en begeleiding door vakgenoten.

“Daar zit onze meerwaarde”, besluit Spanjers. Maar ze toont zich ook streng. “Niet alle juristen willen voor ResidentieProfs werken, en dat is helemaal prima. Maar ResidentieProfs wil ook niet met alle juristen werken, want je moet wel aan onze kwaliteitsnormen op het gebied van kennis en vaardigheden voldoen.” Op kwaliteit doet het bureau dus duidelijk geen concessies.