Ayse Akgün over werken als legal consultant bij ResidentieProfs

26 mei 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De 26-jarige Ayse Akgün werkt sinds anderhalf jaar bij ResidentieProfs. Ze vertelt over haar rol bij het detacheringsbureau voor juridische professionals en hoe het bureau zich in haar ogen weet te onderscheiden.

Ayse koos voor ResidentieProfs omdat ze wilde ontdekken welk rechtsgebied bij haar past. “Rechten is namelijk een breed vakgebied”, legt ze uit. “Via ResidentieProfs kan ik meer ervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers en kennismaken met verschillende bestuursrechtelijke werkterreinen.” Op dit moment werkt ze op opdracht bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst als juriste verweer.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht staat bij ResidentieProfs hoog in het vaandel. “Door oprechte betrokkenheid aan de dag te leggen, door met verstand van zaken te spreken en door persoonlijk contact met zowel professionals als opdrachtgevers, is het onze doelstelling om het verschil te maken”, aldus de detacheerder.

Ayse Akgün, Legal Consultant, ResidentieProfs

Dit heeft Ayse aan het begin van de coronacrisis aan den lijve ondervonden. “Ik was uitgekozen om een opdracht te gaan vervullen. Dit zou ik na mijn weekje vakantie gaan doen. In die week brak echter de coronacrisis uit en ik mocht niet meer naar kantoor. Ik moest mijn opdracht vanuit huis opstarten en dit was best moeilijk in het begin, want ook de opdrachtgever worstelde nog met het begrip thuiswerken.”

Toch vond ze haar draai. Ze legt uit dat dit voornamelijk kwam door de begeleiding van ResidentieProfs, maar ook doordat ze het werk voor zichzelf bleef afwisselen. Door bijvoorbeeld op een andere plek te werken dan thuis.

Als Ayse de samenwerking met ResidentieProfs zou mogen omschrijven, is de samenwerking betrouwbaar en transparant. “Er is snelle communicatie”, legt ze uit. Ook geeft ze aan dat ze dat ze zich persoonlijk goed kan ontwikkelen.

ResidentieProfs omschrijft ze als “een professionele dienstverlener met persoonlijke aandacht en begeleiding”. Eerder werkte ze al bij een ander detacheringsbureau, maar daar miste ze sfeer en het persoonlijke contact. Bij ResidentieProfs kreeg ze daarentegen wel een gevoel van verbinding.

Afwisseling en groei

Het werken via een detacheringsbureau als ResidentieProfs biedt volgens Ayse een aantal voordelen. Ten eerste is werken via detachering erg afwisselend. “Bij het detacheringsproces sluiten de wensen en eisen van kandidaten en opdrachtgevers beter op elkaar aan en kun je snel van toegevoegde waarde zijn voor een opdrachtgever. Er is meer ruimte voor maatwerk en je wordt niet snel in de dagelijkse interne beslommeringen meegezogen.”

Daarnaast stimuleert het de eigen persoonlijke ontwikkeling. “Je doet meer ervaring op bij verschillende opdrachtgevers. Dit biedt me de mogelijkheid om te achterhalen welke passies en interesses ik heb.”

Ayse legt uit dat staats- en bestuursrechtjuristen perfect op hun plek zitten bij ResidentieProfs. Maar ze merkt ook op dat ResidentieProfs groeit en er ook veel mooie opdrachten zijn voor juristen met ervaring binnen andere rechtsgebieden, zoals privacy, contractenrecht en arbeidsrecht. “Ik geef weleens advies aan mijn netwerk wanneer ik een interessante aanvraag zie voor iemand die ik ken.”

Al met al heeft Ayse in de anderhalf jaar dat ze werkt bij ResidentieProfs haar draai prima gevonden. “Ik werk met veel enthousiasme aan mijn opdracht bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Ik haal voldoening uit het secuur afhandelen van de zaken. Ik houd van werken zolang het werk is waarvan ik hou.”