ResidentieProfs betrekt klassiek kantoorpand in hartje Den Haag

25 november 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ResidentieProfs gaat verhuizen. Per 1 januari 2022 betrekt het juridische detacheringsbureau een geheel eigen kantoorpand aan de Oranjestraat in Den Haag. “Een geweldige stap voorwaarts”, zegt oprichter en algemeen directeur Daniëlle Spanjers opgewekt in een mondelinge toelichting.

De verhuizing symboliseert volgens Spanjers de verdere transitie van haar organisatie. “Ik had bij de oprichting genoeg aan een werkkamer thuis, wat trouwens ook wel handig was, aangezien ik toen hoogzwanger was van mijn jongste.”

Die start was in 2013. “De verjaardag van mijn dochter valt dus bijna samen met de verjaardag van het bedrijf”, zegt Spanjers trots.

Danielle Spanjers, Algemeen Directeur, ResidentieProfs

Klassiek kantoor in stadscentrum

Na huisvesting in verschillende bedrijfsverzamelgebouwen is de omvang van het bureau inmiddels dusdanig dat een eigen kantoor anno 2022 een logische vervolgstap is. De groeiende omvang van het kantoorteam is hiervoor de belangrijkste reden. Daarnaast werken gedetacheerde juristen vaker dan voorheen op een eigen locatie in plaats van bij de opdrachtgever. “Het nieuwe kantoor dient als een dynamische ontmoetingsplek.”

Er is bewust gekozen voor een gerenoveerd klassiek kantoorpand met een kleurrijke inrichting in het centrum van de stad. Met een blokkendoos op een industrieterrein had Spanjers de medewerkers geen plezier gedaan, zo verzekert ze ons.

Medewerkers geven aan dat zij de uitstraling en locatie van hun werkplek belangrijk vinden. “De reuring en beleving van een stad werkt simpelweg door naar de werkvloer”, stelt Spanjers. “Een lunchwandeling of werkoverleg onder de rook van Paleis Noordeinde geeft toch net wat extra’s. Bovenal is het stadscentrum altijd goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo geeft het duurzame kantoor ook een prikkel tot duurzame arbeidsmobiliteit.”

Groei

Juriste Spanjers voorziet een stevige groei in het juridische domein voor de nabije toekomst. Op het gebied van privacy, milieu en informatievoorziening neemt de vraag naar juridische ondersteuning bijvoorbeeld structureel toe. Ook worden de juristen van ResidentieProfs steeds meer ingezet bij strategische en bestuurlijke vraagstukken.

Het aantal opdrachten stijgt en ook het aantal juristen dat zich aan ResidentieProfs verbindt neemt toe. “Onze recruiters zijn op volle kracht bezig, en dat is eigenlijk wel de hoofdreden voor de sterke groei. In de kern draait het bedrijf immers om de juridische professionals die opdrachten van onze klanten uitvoeren.”

Het risico dat het nieuwe kantoorpand snel te klein zal zijn lacht Spanjers weg. “Als dat zo is, is dat een luxeprobleem. Onze prognose is in elk geval dat we de komende jaren niet uit ons jasje zullen groeien, nog niet.”

Maatwerk en kwaliteit

ResidentieProfs is nog volledig in handen van de oprichtster, terwijl op de detacheringsmarkt, en het juridische segment in het bijzonder, veelal grote partijen actief zijn (denk aan Brunel, DPA of Eiffel). Het middelgrote bedrijf weet zich echter goed zelfstandig staande te houden.

“Meer budget en meer armslag is natuurlijk niet verkeerd, maar daarmee ben je nog niet beter in de dienstverlening. Onderscheidend zijn, maatwerk en kwaliteit leveren en persoonlijk contact zijn belangrijke factoren voor succes, dat heeft allemaal niet zoveel met de grootte van een bedrijf te maken.”

De groei van ResidentieProfs is dus volledig autonoom, waarmee het bedrijf ook een eigen koers vaart. Andere partijen kiezen regelmatig voor het overnemen van branchegenoten, om zo marktaandeel te vergroten. Volgens Spanjers is dat wel een beetje de makkelijke weg: “Juristen werven en nieuwe opdrachten binnenhalen is voor ons het echte werk om als bedrijf te groeien.”