ResidentieProfs start traineeship voor jong juridisch talent

19 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Juridisch adviesbureau ResidentieProfs heeft een eigen traineeshipprogramma gelanceerd. Met het nieuwe programma wil het adviesbureau jonge, juridische WO-talenten voorbereiden op een toekomstige uitdaging binnen de publieke sector.

ResidentieProfs is sinds de oprichting zeven jaar geleden uitgegroeid tot een toonaangevend advies-, werving & selectie- en detacheringsbureau in het juridische segment. Het bedrijf bedient opdrachtgevers in zowel de publieke als de private sector.

Danielle Spanjers, directeur van ResidentieProfs, geeft aan dat het bureau in het afgelopen jaar de vraag naar young professionals flink heeft zien oplopen. Door de krapte op de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide professionals worstelen organisaties met het vinden van jong talent. “Dat zette ons aan het denken”, geeft Spanjers aan, die toevoegt dat ResidentieProfs toen besloot een eigen young professionals programma op te zetten om klanten beter te kunnen bedienen.

Bij het treffen van de voorbereidingen voor de lancering kwam steeds meer aan het licht hoe groot de behoefte ook onder starters op de arbeidsmarkt is. Spanjers zegt hierover: “In ons contact met starters, maar ook met opdrachtgevers die hen inhuren, is ons één ding steeds duidelijker geworden. Er zijn ontzettend veel interessante banen, opdrachten en carrièremogelijkheden in het juridische werkveld, maar voor de starters op de arbeidsmarkt zonder relevante ervaring, blijkt het erg moeilijk om een vliegende start te maken.”

ResidentieTalent juridisch traineeship op maat

De meeste starters met een juridische opleiding op zak vinden hun weg naar de advocatuur, of worden door corporates of overheidsorganisaties in dienst genomen. Deze groep starters komt goed terecht, maar er is ook een grote groep van jonge juridische professionals die buiten de boot vallen. Of die, zo legt Spanjers uit, “wel een uitdaging vinden, maar te weinig aandacht krijgen voor hun inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling”.

Het is precies dat gat waar ResidentieProfs inspringt: “Wij brengen met ons nieuwe traineeship ResidentieTalent daar nu verandering in”, licht Spanjers toe. “ResidentieProfs staat voor maatwerk in bemiddeling, en onze trainees bieden wij maatwerk in ontwikkeling.”

ResidentieTalent: werk- en opleidingstraject

ResidentieTalent heeft als doel om jong juridisch WO-talent “klaar te stomen voor een bloeiende carrière in vooral de publieke sector”, geeft Spanjers tot slot aan. Het tweejarige traineeship bestaat deels uit het opdoen van werkervaring bij verschillende opdrachtgevers en deels uit het volgen van een opleidingstraject, dat bestaat uit vakinhoudelijke, specialistische opleidingen en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In september van dit jaar zal de eerste lichting van vijf juridische talenten het traineeship aftrappen.