Newcraft helpt Maxeda DIY Group met opschalen op marktplaatsen

22 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maxeda DIY Group maakt steeds meer gebruik van online marktplaatsen om nieuwe markten en segmenten aan te boren. Samen met Newcraft worden de ambities voor het komende jaar opgeschroefd.

Met 345 winkels en meer dan 7,000 werknemers is Maxeda DIY Group de grootste doe-het-zelf retailer in de Benelux. Het bedrijf is in ons land vooral bekend van het Praxis-label (192 winkels), terwijl het bedrijf in België en Luxemburg opereert met de merken Brico (140 winkels) en BricoPlanit (13 winkels).

Al jaren is Maxeda DIY Group actief via online kanalen, maar met de snelle ontwikkelingen van de afgelopen jaren is de relevantie van digitale verkopen nu hoger dan ooit. Vooral in deze dagen, nu de Praxis-winkels als gevolg van de tweede coronalockdown zijn gesloten, wordt des te meer duidelijk dat e-commerce een bittere noodzaak is, ook in deze markt. Naast het aanbieden van zijn producten via de eigen website maakt Maxeda DIY Group ook gebruik van bekende marktplaatsen zoals Amazon, ManoMano (Frankrijk en Spanje) en het oer-Hollandse Bol.com.

Newcraft helpt Maxeda DIY Group met opschalen op marktplaatsen

Harmen Lewin, Director Digital bij Maxeda DIY Group, over de keuze om gebruik te maken van marktplaatsen: “Over de hele wereld winkelen consumenten steeds meer op ‘marketplaces’, daardoor is het een ideaal platform om internationaal te groeien en via dit kanaal nieuwe klanten te bereiken.”

In 2021 wil Maxeda DIY Group zijn groei door middel van marktplaatsen versnellen. Het bedrijf wordt hierbij bijgestaan door digitale consultants van Newcraft. Zij leveren advies over e-commerce-professionalisering en nemen het management van de marktplaatsen op zich. Een team van Newcraft ‘marketplace’-specialisten werkt hiervoor intensief samen met Maxeda. “De expertise van Newcraft stelt ons in staat om razendsnel op te schalen en direct resultaat te behalen”, aldus Lewin.

Newcraft-oprichter Martijn Haanappel is blij met de samenwerking: “We zijn trots dat Maxeda dit aan ons toevertrouwt en werken hier graag aan mee om dit project tot een groot succes te maken.”