Newcraft helpt Ahold Delhaize met Google Marketing uitrol

04 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ahold Delhaize heeft de uitrol van zijn Google Marketing Platform (GMP) in vijf Europese landen afgerond. Deze ligt in lijn met de bredere transformatieagenda van de food retailer, die in toenemende mate datagedreven werken binnen zijn marketingfunctie wil omarmen.

Voortbouwend op een langdurige relatie schakelde Ahold Delhaize onlangs het Nederlandse adviesbureau Newcraft in, om te ondersteunen bij het ontwerp en de uitrol van hun zogeheten ‘digital acceleration’-programma. De twee bedrijven werken nu al bijna tien jaar samen, waarbij Newcraft al bij meer dan 200 projecten bij dochterondernemingen Albert Heijn, Gall & Gall, Etos en Delhaize heeft ondersteund.

Het digitale versnellingsprogramma is gericht op het verbeteren van de klantgerichtheid van Ahold Delhaize, waarbij data centraal staat. Door gebruik te maken van de inzichten van zijn klanten, verkregen uit een reeks kanalen, waaronder winkels, online, mobiele apps en externe databases, probeert het in Nederland gevestigde food retailconcern voor klanten een hyper-gepersonaliseerd aanbod te creëren. Dat aanbod kan anticiperen op de behoeften en bouwt tegelijkertijd  aan de merkervaring en loyaliteit van de klant.

“Ons nieuwe platform stelt onze wereldwijde teams in staat de klantervaring te beheren en digitale media op één plek in te kopen, te meten en te optimaliseren. Op die manier kunnen de merken hun digital marketing relevanter en effectiever organiseren”, geeft Sarah Reintjes aan, Global Director Digital Marketing, Retail Media & Monetization bij Ahold Delhaize.

Newcraft helpt Ahold Delhaize met Google Marketing uitrolMet ondersteuning van Newcraft ziet Ahold Delhaize nu zijn Google Marketing Platform in vijf Europese landen live gaan. Reintjes: "Het eigen beheer van data is een cruciaal onderdeel om zo persoonlijk mogelijk te communiceren met onze klanten, en het is de basis voor het opbouwen van interne digitale capabilities". De consultants van Newcraft adviseerden Ahold Delhaize ten aanzien van de digitale marketingstrategie, begeleidden de technologieimplementatie en hebben geholpen met performance optimalisatie en capability development.

Momenteel ondersteunt het gezamenlijke projectteam de lokale teams om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van het nieuwe platform, door middel van training en individuele coaching. “Ons belangrijkste doel is dat alle teams met de technologie leren werken om zelfvoorzienend te worden en de best mogelijke resultaten te behalen”, laat Martijn Haanappel, oprichter van Newcraft, weten.

Het bekroonde Google Marketing Platform van Google biedt een reeks aan oplossingen, waardoor marketeers hun klanten nog beter kunnen begrijpen. Enkele van de oplossingen zijn: Google Analytics, Data Studio, Optimize, Tag Manager, Campaign Manager 360 en Surveys.

Ondertussen bereiden Ahold Delhaize en Newcraft de implementatie van Google Marketing Platform voor in de Verenigde Staten, waar de groep opereert onder het Food Lion merk,