Newcraft begeleidt Amazon implementatie van Travelin’

12 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Travelin’ heeft consultants van Newcraft ingeschakeld om de producten van het Outdoormerk te implementeren bij Amazon.

Woensdag 10 maart was een grote dag voor de e-commerce wereld in ons land: De Amerikaanse e-commerce reus Amazon opende zijn deuren in Nederland. De webgigant was reeds actief in ons land via distributiecentra in Duitsland, maar nu opereert het bedrijf dus ook via een volledig Nederlandse site en domein en gaat het de felle strijd aan met spelers als Bol.com en Coolblue.

100.000.000 producten

Volgens het bedrijf worden inmiddels al meer dan 100 miljoen producten aangeboden via het platform, ruim vier keer zoveel als de 22 miljoen van oer-Hollandse concurrent Bol.com. In iedere markt waar de Amerikaanse speler zijn intrede deed, is het bedrijf een leidende speler geworden. In ons land wil Amazon het hart van de Nederlandse consument veroveren met ‘keuze, prijs en gemak’.

Travelin’ voegt Amazon toe aan saleskanaal

Voor grote merken biedt Amazon – de grootste e-tailer ter wereld – een megakans om hun producten aan meer shoppers te presenteren. Er heeft een ware rush naar het platform plaatsgevonden, en Travelin’ is een van de partijen die de nieuwe e-commerce firma voor hun eigen saleskanaal heeft omarmd. Travelin’ verkoopt onder andere schoenen, jassen en accessoires en onderscheidt zich door zijn focus op hoogwaardige outdoor-producten. Henk Blaauwgeers, CEO van Travelin’, zegt over de toevoeging van Amazon aan het saleskanaal: “Amazon geeft ons enorm veel mogelijkheden om een groter publiek te bereiken.”

Steun Newcraft bij implementatie en marketing

Om zijn portfolio op Amazon te krijgen, heeft het bedrijf e-commerce adviseurs en digitale experts van Newcraft aan boord gehaald. “De implementatie van Amazon vereist specialistische kennis, die we vinden bij Newcraft”, laat Blaauwgeers weten. Newcraft zal de implementatie en marketing op de online marktplaats gaan verzorgen. Ook helpt het bureau bij de te gebruiken productstrategie op Amazon – te denken valt aan de titels die gebruikt worden voor producten en de vindbaarheid, maar ook aan zaken als prijsoptimalisatie en customer experience.

Voor Travelin’ is Newcraft geen onbekende. Eerder al hielp het adviesbureau het merk met verkopen via bol.com en Amazon Duitsland.