Newcraft sluit zich aan bij WPP-dochter Wunderman Thompson

02 september 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Newcraft is overgenomen door WPP, ’s werelds grootste reclamebedrijf. De Amsterdamse e-commerceconsultancy wordt onderdeel van WPP-dochter Wunderman Thompson.

Het in 2007 opgerichte Newcraft combineert kennis van digitale transformatiestrategie, data en (e-)commerce om opdrachtgevers vooruit te helpen in het continu veranderende digitale tijdperk.

Daarmee sluit het Nederlandse bureau volgens Mark Read, CEO van WPP, goed aan op de “versnelde groeistrategie” van WPP, waarin de focus ligt op het uitbouwen van de capaciteiten op het gebied van commerce en technologie. 

Newcraft gekocht door WPP, sluit zich aan bij Wunderman Thompson

“In een tijd waarin we voortdurend investeren in groeigebieden zal Newcrafts uitgebreide ervaring met het transformeren van het digitale aanbod van enkele van Europa’s toonaangevende bedrijven onze wereldwijde commercepropositie verder versterken en resultaten voor klanten bevorderen”, aldus Read.

Enkele van die bedrijven waar Newcraft zich de afgelopen jaren voor inzette zijn Ahold Delhaize, KLM, Pon Holdings, Yakult en Rijksmuseum. Het bedrijf werd dit jaar uitgeroepen tot één van de tien beste consultancybureaus voor digitale transformatie.

De 155 medewerkers van Newcraft – zelfbenoemde “nerds met een passie voor alles wat digitaal is” – zullen zich aansluiten bij het wereldwijde netwerk van Wunderman Thompson. Het Amerikaanse bedrijf telt ruim 2.000 medewerkers, actief vanuit meer dan 25 kantoren. Het bedient klanten als Bosch, Johnson & Johnson, Nestlé, Shell, Tempur en Tiffany & Co en is sinds 1987 onderdeel van WPP.

Neil Stewart, CEO van Wunderman Thompson Commerce & Technology, verwacht dat Newcraft zijn bedrijf zal helpen zijn “end-to-end commercediensten voor klanten in de regio en over de hele wereld te versnellen”.

Martijn Haanappel, directeur en oprichter van Newcraft, laat weten “erg enthousiast” te zijn “aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen” en kijkt trots terug op de afgelopen 15 jaar. “We hebben zeer getalenteerde teams opgebouwd, een dynamische en open cultuur, en een indrukwekkende staat van dienst bij onze klanten.”

Met WPP en Wunderman Thompson heeft Newcraft “de perfecte match gevonden om de volgende fase van onze groeiambitie in te zetten”, stelt Haanappel. “Het combineren van onze digitale acceleratiecapaciteiten met Wunderman Thompsons marktleidende commerce-expertise zal ongetwijfeld leiden tot geweldige mogelijkheden voor zowel onze mensen als onze klanten.”

Het Britse, beursgenoteerde WPP is met meer dan 13.500 medewerkers en een omzet van £12,8 miljard (2021) ’s werelds grootste advertentie- en pr-bedrijf. Het maakt deel uit van de Big Four-reclamebureaus, samen met rivalen Publicis, Interpublic Group of Companies en Omnicom.

Onder de WPP-paraplu vallen vele bedrijven actief op het gebied van reclame, public relations, media en marktonderzoek, waaronder AKQA, BCW, CMI Media Group, Essence Global, Finsbury, Grey, Hill+Knowlton Strategies, Kantar, Mindshare, Ogilvy, Wavemaker en VMLY&R.

Rond de overname van Newcraft zijn geen financiële details naar buiten gebracht.