Brigitte Slot nieuwe algemeen directeur van Ecorys Nederland

29 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Negen jaar na zich bij Ecorys te hebben aangesloten, is Brigitte Slot nu gepromoveerd tot algemeen directeur van de onderzoeks- en adviesorganisatie in ons land.

Brigitte Slot is begin deze maand als algemeen directeur van Ecorys Nederland geïnstalleerd, en heeft de taak Ecorys verder te leiden in “een nieuwe fase van groei”, gaf Manon Janssen, de CEO van Ecorys, aan.

Met meer dan 550 consultants en een pool van meer dan 150 geassocieerde freelance-experts is Ecorys een van ’s werelds grootste, gespecialiseerde organisaties in economisch en maatschappelijk onderzoek. Het bedrijf heeft zijn roots in Nederland – Ecorys is in de huidige vorm ontstaan in 2000 toen het Nederlanse NEI Kolpron Groep fuseerde met het Britse Ecotec.

Brigitte Slot, Algemeen Directeur Ecorys Nederland

Slot zal de Nederlandse tak leiden, die goed is voor circa 35% van de totale omzet van de groep. Ze vormt samen met Arie den Besten (CFO) en Albert de Groot (Managing Director) het bestuur van Ecorys Nederland, en rapporteert aan het internationale bestuur dat bestaat uit CEO Manon Janssen, CFO Ewout West en General Counsel Pieter Taselaar.

Janssen laat in een reactie op de benoeming weten trots te zijn dat het bureau een interne kandidaat heeft weten te vinden: “Brigitte heeft met haar persoonlijkheid en economische carrière de juiste eigenschappen om de rol van algemeen directeur te vervullen. Zij kent zowel ons bedrijf als de markten die we bedienen door en door. Daarom zijn wij overtuigd in haar capaciteiten.”

Slot werkt sinds 2011 bij Ecorys, de laatste jaren als leider van de sector Security & Justice. In die functie leidde ze een team dat zich bezighoudt met beleidsonderzoek voor de Europese Commissie en de Nederlandse overheid op het gebied van onder meer corruptie, witwassen, georganiseerde criminaliteit, migratie en crisismanagement. Slot werkte eerder onder meer voor het ministerie van Financiën en Robeco.

“Ik vind het een eer om in mijn nieuwe rol onze positie nog verder te verstevigen en onze bijdrage aan actuele vraagstukken verder te vergroten”, aldus Slot.

Ze volgt Marien van Riessen op, die zich – afkomstig van Capgemini Consulting – vier jaar geleden aansloot bij het onderzoeks- en adviesbureau. Onder zijn leiding wist het bureau de omzet uit te bouwen naar €38 miljoen. Als groep zette Ecorys in 2019 de beste prestatie neer in tien jaar tijd.