Marien van Riessen nieuwe algemeen directeur Ecorys Nederland

04 oktober 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ecorys heeft Marien van Riessen per 1 oktober 2016 aangesteld als algemeen directeur van Ecorys Nederland. Van Riessen, van huis uit een econoom, volgt Peter van der Meij op, en heeft de taak gekregen om de positie van de Nederlandse vestiging in de markt voor advies- en onderzoeksdiensten verder uit te bouwen.

Marien van Riessen (52) maar liefst 16 jaar voor Capgemini Consulting gewerkt in diverse commerciële functies op het gebied van retail banking, verzekeringen en pensioenen. In zijn laatste rol was hij adjunct marktleider Benelux, verantwoordelijk voor de verzekeringsactiviteiten van Capgemini Consulting in Nederland, België en Luxemburg met een specifieke verantwoordelijkheid voor business development en delivery. In deze rol was hij tevens lid van het leiderschap van het Global Sector Network Financial Services van het consultancybureau.

De afgelopen maanden was Van Riessen betrokken bij een klein Amsterdams bedrijf dat zich richt op de toepassing van robotisering en machine learning in de financiële sector. Hij begon zijn loopbaan als management trainee bij verzekeraar Allianz.

Marien van Riessen - Algemeen directeur Ecorys Nederland

In zijn nieuwe rol gaat Van Riessen leiding geven aan Ecorys Nederland – een van de oudste en bekendste bureaus van ons land (Ecorys is in 1929 opgericht*). Hij volgt Peter van der Meij op, die naast zijn rol als Chief Operations Officer als ad interim algemeen directeur optrad voor Ecorys Nederland sinds juli 2015. Met de komst van de nieuwe topman kan Van der Meij zich volledig concentreren op zijn rol als Board member en samen met Manon Janssen – sinds oktober 2015 aan het roer – werken aan de internationale ontwikkeling van Ecorys.

Manon Janssen, CEO van Ecorys, over de aanstelling van Van Riessen: “Namens de hele organisatie verwelkom ik Marien bij Ecorys. Als econoom met een bewezen staat van dienst in management consulting, het leidinggeven aan professionals en met een uitgebreid netwerk in financiële dienstverlening, brengt Marien een belangrijke mix van commerciële en bestuurlijke ervaring naar Ecorys. Zijn klantgerichte focus en leidinggevende kwaliteiten zijn excellente eigenschappen om Ecorys Nederland naar een nieuwe fase van winstgevende groei te leiden.” 

Van Riessen laat weten het een bijzondere eer te vinden “om Ecorys met haar lange historie te komen versterken”, en voegt toe “Ik zie het als mijn uitdaging mijn ervaring en netwerk de komende jaren in te zetten om de sterke reputatie van Ecorys verder uit te bouwen en uit te dragen.” 

* Ecorys is in 1929 opgericht als de Stichting NEI (Nederlands Economisch Instituut). Het huidige Ecorys is ontstaan uit de fusie tussen NEI Kolpron (in 1999 fuseerde NEI met branchegenoot Kolpron Consultants) en het Britse ECOTEC.