Manon Janssen nieuwe bestuursvoorzitter van Ecorys

13 oktober 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ecorys heeft Manon Janssen, boegbeeld van de Topsector Energie, aangesteld als Chief Executive Officer en voorzitter van de Raad van Bestuur. Janssen maakt de overstap van Ecofys, waar ze sinds 2010 als bestuursvoorzitter leiding gaf aan het duurzaamheidsbureau.

De afgelopen vijf jaar stond Manon Janssen aan het hoofd van Ecofys, een bureau dat zich richt op energiebesparing, duurzame energie en klimaatvraagstukken. Daarvoor werkte ze voor Philips – in haar laatste rol als Chief Marketing Officer van de Lighting Division was ze verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing- en innovatieactiviteiten. Zij heeft onder andere de duurzame marketing programma’s ‘a simple switch’ en ‘EcoVision’ opgezet. Bovendien was ze verantwoordelijk voor een groot aantal groene innovaties, zoals de LED-verlichtingsoplossingen. Eerder in haar carrière werkte Janssen voor Electrolux en Procter & Gamble.

Per 1 september heeft Janssen een nieuwe uitdaging aangenomen, en is ze als CEO aangesteld bij Ecorys, een internationaal onderzoeks- en beleidsadviesbureau gericht op sociale, ruimtelijke en economische vraagstukken. Ecorys – ontstaan in 2000 uit een aantal samenwerkende Europese research- en adviesbureaus (waaronder het NEI) – heeft een team van zo’n 550 experts, werkzaam op projecten in meer dan 100 landen.

Manon Janssen - Chief Executive Officer bij Ecorys

Naast haar werkzaamheden voor Ecorys fungeert Janssen sinds oktober 2013 als boegbeeld van de Topsector Energie. Binnen dit deelterrein houdt zij zich bezig met energie-innovaties en ziet zij erop toe dat de transitie-doelstellingen, zoals bepaald in het Nationaal Energieakkoord, worden geïntegreerd in de agenda van de Topsector Energie.

“In deze positie komen mijn belangstelling en ervaring perfect samen. Het ontwerpen van strategieën en oplossingen voor complexe maatschappelijke uitdagingen vormt een ideale verbinding met mijn werk voor de Topsector Energie”, aldus Janssen over haar nieuwe uitdaging.

Vorig jaar werd Janssen nog benoemd tot een van de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid. Ook in 2012 kreeg ze een notering in de Duurzame 100 van Trouw.