Taks Handling Systems sluit eerste deal na Victus investering

11 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Taks Handling Systems heeft zijn eerste overname onder de vleugels van Victus Participations afgerond.

Het in Etten-Leur gevestigde Taks Handling Systems ontwikkelt, bouwt en installeert oogstverwerkingsoplossingen voor interne transportsystemen in verpakkingshallen. Het bedrijf richt zich vooral op klanten in de glastuinbouw- en zachtfruitsector.

Na jaren van organische groei – het bedrijf telt inmiddels 70 medewerkers – kiest Taks Handling Systems bewust voor het overnemen van een branchegenoot. De onderneming heeft als doelstelling om een compleet aanbod van machines aan te kunnen bieden voor de inrichting van verpakkingshallen en intern transport. Ook wil het bedrijf zijn marktpositie uitbreiden, vooral in het buitenland.

Taks Handling Systems sluit eerste deal na Victus investering

Met het inlijven van Berkvens Greenhouse Mobility (circa 30 medewerkers) breidt Taks Handling Systems zijn productenaanbod uit. De kleinere branchegenoot uit Asten ontwikkelt en produceert schaarhoogwerkers, oogstwagens en ‘Autonomous Guided Vehicles’ voor in de kas.

Samen kunnen de twee bedrijven complete turnkey-oplossingen aanbieden aan telers. “We geloven dat de bedrijfscultuur, de kwaliteit van machines én onze innovatiekracht volledig bij elkaar passen”, aldus Arie Meeuwissen, algemeen directeur van Taks Handling.

Volgens Meeuwissen is de groeihonger van Taks Handling Systems hiermee nog niet gestild. “Wij willen blijven groeien, zowel organisch als door strategische overnames”, aldus de topman.

Om dit te realiseren trok het bedrijf recent kapitaal aan van investeerder Victus Participations, dat een meerderheidsbelang heeft genomen. “We zijn erg blij met Victus omdat ze zich volledig focust op groeiende bedrijven in de food & agri-markt. Met deze sterke partner, haar expertise en contacten in de glastuinbouwmarkt, kunnen we onze internationale groeiambities realiseren.”

Taks Handling Systems werd tijdens het aantrekken van de financiële partner bijgestaan door Van Oers Corporate Finance. De M&A-adviseurs van Van Oers begeleidden het gehele traject, waaronder de waardebepaling, het opstellen van het businessplan, het selecteren van investeerders, de onderhandelingen, het boekenonderzoek en de coördinatie bij het opstellen van de overnamecontracten.

Dealmakers die de Taks Handling/Berkvens-deal hebben bijgestaan waren op het moment van schrijven niet bekend.