Floris Backer van Ommeren benoemd tot Head M&A bij Exact

16 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Exact heeft Floris Backer van Ommeren (41) aangesteld als ‘Head Mergers & Acquisitions’. Met jarenlange ervaring in het bankwezen en het M&A-domein op zak, zal hij Exact helpen met het realiseren van zijn ambitieuze groeidoelstellingen.

Vorig jaar beleefde softwarebedrijf Exact een uitstekend jaar, waarin het zijn omzet met 15% wist te verhogen en het bruto bedrijfsresultaat zelfs met 200%. De uitstekende prestaties waren onder meer toe te schrijven aan de aangescherpte groeistrategie van het bedrijf, dat zich tegenwoordig vooral richt op thuismarkten Nederland en België, evenals op Frankrijk en Spanje.

2019 was ook het jaar waarin de softwareontwikkelaar, bekend onder meer van boekhoud-oplossingen als Exact Online, Exact Globe en Exact Synergy, van investeerder wisselde. De huidige investeerder, KKR, sprak samen met Exact topman Phil Robinson de ambitie uit om de omzet de komende vijf jaar te verdubbelen. Dit moet enerzijds worden gerealiseerd door autonome groei, maar ook door overnames.

Om bij te dragen aan deze stevige groeiplannen heeft het softwarebedrijf M&A expertise aan boord gehaald, in de persoon van Floris Backer van Ommeren, die is aangesteld als Head M&A. Hij zal de kansen in de markt gaan verkennen voor overnames in de groeiende softwaremarkt en zal daarbij toezicht houden op de processen die daarbij komen kijken.
Floris Backer van Ommeren benoemd tot Head M&A bij ExactBacker van Ommeren kan bogen op ruime ervaring in het bankwezen, de tech- en telecom sector en op het gebied van M&A. Na het afronden van zijn opleiding aan de TU in Delft kwam hij terecht in de bankensector. Daar was hij zes jaar werkzaam voor Deutsche Bank, waar hij in enkele jaren wist door te groeien naar de rol van Vice President Investment Banking (focus op EMEA regio en TMT sector). Hierna maakte hij de overstap naar ABN AMRO, waar hij enkele jaren dienstdeed als Executive Director Tech Media & Telecom, om daarna nog anderhalf jaar aan de slag te gaan als Executive Director, bij GP Bullhound, een wereldwijde M&A adviseur voor de techsector.

Leiderschapspositie versterken

Over de ambities voor Exact en zijn rol, zegt Backer van Ommeren: “Voor de middellange termijn willen we als Exact een omzet van méér dan €500 miljoen realiseren. Naast organische groei spelen overnames, minority investments en joint ventures daar een significante rol in. We willen onze leiderschapspositie in de Benelux verder versterken - en ik ben erg enthousiast om daaraan bij te dragen.”

Alexander Rahusen, CFO van Exact is verheugd over de komst van de nieuwe M&A expert en geeft aan: “Met Floris halen we een expert in huis met veel kennis van de markt waarin we opereren. Vanuit Exact hebben we onze strategische ambities uitgesproken en Floris helpt ons om die vanuit zijn werkgebied te bereiken.”

Naast boekhoud-oplossingen levert Exact ook software voor bedrijven actief in het landschap voor zakelijke dienstverlening, waaronder consultancybureaus, die door Exact worden geholpen met projectmanagement, customer relationship management en finance.