GalanNXT organiseert NXT Step Avond voor organisatieadviseurs

31 augustus 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op dinsdag 22 september organiseert GalanNXT een ‘NXT Step Avond’ voor ondernemende organisatieadviseurs die een volgende stap in hun carrière willen zetten, en voor jonge organisatieprofessionals die met hun tweede (of derde) stap in hun carrière de overstap naar het adviesvak willen maken.

De NXT Step Avond vindt plaats in Baarn in het kantoor van de Galan Groep. Op de avond zelf krijgen adviseurs eerst een introductie van de Galan Groep en GalanNXT. Dit dochterlabel richt zich op organisatieprofessionals met drie tot zes jaar werkervaring. De missie: het ontwikkelen van maatschappelijk betrokken topadviseurs die organisaties naar de toekomst begeleiden. Inmiddels telt het team twaalf adviseurs. 

Daarna volgen twee gespreksrondes. Eén om persoonlijk kennis te maken en een gespreksronde waarin kandidaten met een casus aan de slag gaan. Tijdens de avond leren participanten meerdere adviseurs van zowel de Galan Groep als GalanNXT kennen en ontmoeten ze mogelijke nieuwe collega’s, waardoor ze een goed beeld krijgen van werken bij GalanNXT.

Samen bouwen en experimenteren

Volgens Jessica van der Plas – één van de NXT-adviseurs – is GalanNXT naast een organisatieadviesbureau ook vooral een proeftuin: “Als jonge organisatie zijn we nog veel aan het ontdekken en uitproberen. We hebben naast de ambitie om goed werk te doen bij de opdrachtgever ook de ambitie om GalanNXT verder uit te bouwen. Dit brengt intern verschillende organisatorische vraagstukken met zich mee.” 

Enkele adviseurs van GalanNXT

“Thema’s als zelfsturing en co-generationeel werken komen ook bij ons aan bod en met elkaar kijken we hoe we hier in de praktijk vorm aan kunnen geven”, legt ze uit. “De ervaring en expertise die we daarbij intern opdoen, kunnen we mooi delen met onze opdrachtgevers. Het samen bouwen en experimenteren krijgt daardoor een dubbele dimensie.” 

Aandacht voor ontwikkeling

Wanneer NXT-adviseurs de vraag krijgen waarom ze voor GalanNXT kiezen dan is de rode draad “de mooie balans tussen een energiek jong team, ervaren collega’s en aandacht voor ontwikkeling”. Adviseur Eva Smeele licht verder toe: “Bij GalanNXT besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van de NXT-adviseurs. Dit gebeurt enerzijds via de verbinding met de Galan Groep. Elke adviseur heeft een businesspartner waarmee samengewerkt wordt op opdrachten en aan commercie, en een mentor voor de nodige reflectie en begeleiding op professionele en persoonlijke thema’s.” 

“Anderzijds hebben we ook het NXT-Ontwikkelprogramma, waarbij we in vier modules aan de slag gaan met de thema’s vakmanschap, inhoudelijke expertise, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.” 

Eva voegt toe: “We herkennen en erkennen de behoefte aan zowel professionele en persoonlijke ontwikkeling bij jonge professionals. Met GalanNXT willen we dit optimaal faciliteren, waardoor zowel GalanNXT als de individuele adviseurs kunnen groeien.”