Eva Smeele en Sophie Huiskamp nieuwe aanwinsten van GalanNXT

20 maart 2018 Consultancy.nl

GalanNXT – het vorig jaar opgerichte young professionals-label van de Galan Groep – heeft twee nieuwe vrouwelijke organisatieadviseurs: Eva Smeele en Sophie Huiskamp. Smeele maakte de overstap van LS Consultancy en Huiskamp schoof intern door vanuit het moederbedrijf.

In 2017 begon GalanNXT als dochter van moederbedrijf Galan Groep; een label en ontwikkelingsprogramma voor jonge adviseurs. Het bureau zet zich in om een nieuwe generatie – met voldoende vlieguren om écht het verschil te maken – naar voren te schuiven, zo stelt het kantoor: “Organisatieadviseurs, die niet rusten voordat zij de omgeving hebben overtuigd van ‘zo kan het ook’. Mensen die geen blad voor de mond nemen en doen wat nog niet eerder gedaan is.” Onlangs is zowel Eva Smeele als Sophie Huiskamp toegetreden tot dat team van adviseurs.

Eva Smeele

Sinds begin 2018 werkt Eva Smeele als organisatieadviseur bij het jonge kantoor. “GalanNXT combineert voor mij de ruimte om mijn ideeën en ervaringen in te zetten, de verbinding met collega’s voor reflectie en inspiratie, én het samen leren en bouwen aan maatschappelijk ondernemerschap.” Het adviesbureau is ook positief over Eva: “Als organisatieontwikkelaar oefent ze op een open en verbindende manier invloed uit. Ze is scherp, doorziet snel wat nodig is en brengt zowel rust als energie.”

Voordat ze aan de slag ging bij GalanNXT, was ze actief bij de adviesbureaus Hiemstra en De Vries en LS Consultancy. Ze hield zich bezig met advies- en interimopdrachten in de publieke sector. Eva legt uit: “Als adviseur sta ik graag dichtbij de opdrachtgever zodat ik meekrijg wat er leeft bij de opdrachtgever en in de organisatie. Dit helpt mij om mee te kijken waar een organisatie naartoe wil en bij te dragen aan een vertaling naar de dagelijkse praktijk. Wat betekent dit in de uitvoering? Wat doen we dan (anders)?”

Eva Smeele en Sophie Huiskamp - GalanNXT

In het bijzonder paste Eva dit toe binnen het middelbaar onderwijs en de veiligheidssector: “Momenteel werk ik bij de gemeente Amersfoort aan de professionalisering van toezicht en handhaving. Dat doe ik in co-creatie met de handhavers, managementteam en bestuur. En verken ik binnen een mbo hoe de bedrijfsvoering het beste op de toekomstige ontwikkelingen afgestemd kan worden.”

Met haar aantreden werd een meervoudig doctorandus ingelijfd. Eva rondde zowel de master Jeugdstudies als Sociaal beleid en sociale interventies af. Tijdens haar bachelor Sociale Geografie en Planologie verliet ze Groningen voor een halfjaar om te studeren aan de Universiteit van Zaragoza in Spanje.

De relatie met de maatschappij is altijd belangrijk geweest voor Eva. Na haar studie gaf ze projectvakken op verschillende middelbare scholen en debattrainingen binnen justitiële jeugdinstellingen. Drie jaar geleden is ze de organisatieadvieswereld ingestapt omdat ze, naast aan de dag van vandaag, wilde bijdragen aan een langere termijn ontwikkeling en theorie en praktijk met elkaar wilde verbinden. Nu gaat ze die uitdaging aan bij haar nieuwe werkgever: “Ik wil mezelf niet alleen inzetten voor een opdrachtgever, maar ook vanuit mijn visie, ideeën en energie de wereld proberen een klein beetje beter te maken. Bij GalanNXT krijg ik de kans om zelf initiatief te nemen als sociaal ondernemer. Gaaf om met elkaar GalanNXT te bouwen.”

Sophie Huiskamp

In januari 2018 ging ook Sophie Huiskamp van start bij GalanNXT als organisatieadviseur. Ze weet goed onder woorden te brengen waarom ze onlangs voor haar werkgever heeft gekozen: “Als adviseur ontwikkel ik me iedere dag binnen diverse interessante opdrachten bij klanten. Daarnaast zorgt het personal development-programma ervoor dat we samen met elkaar ontwikkelen, dat ik me continu ontwikkel en wordt uitgedaagd op het gebied van ondernemerschap, persoonlijk leiderschap, vakmanschap en inhoudelijke expertise.” Ze voegt daaraan toe: “Ook zorgt onze passie binnen GalanNXT voor maatschappelijk ondernemerschap, dat je je eigen opdrachten met maatschappelijke impact creëert.”

Sophie maakte min of meer een interne overstap: van de Galan Groep naar het dochterbedrijf GalanNXT. Bij het moederbedrijf in Baarn was ze ruim drieënhalf jaar actief als adviseur ontwikkeling, coördinator en organisatieadviseur.

GalanNXT is de perfecte combinatie tussen vrijheid en verantwoordelijkheid!

Voordat Sophie aan haar carrière begon, was ze student aan de Universiteit Utrecht. Aan die universiteit behaalde ze haar master in de Sociologie, waar ze afstudeerde op ‘het succes of falen van een cultuurverandering’, over de fusie van twee organisaties. Ze begon de masteropleiding ‘Vraagstukken van beleid en organisatie’, nadat ze in 2012 de pre-master van Sociologie had afgerond. In 2010 behaalde Sophie een bachelorgraad in de Toegepaste Psychologie aan de hogeschool Saxion Next in Deventer, waar ze afstudeerde op counseling, een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening.

In lijn daarmee liep Sophie vanaf oktober 2009 zo’n negen maanden stage als counselor bij een hulpdienst voor volwassenen met psychosociale problemen. Ze geeft aan dat dit haar intense ervaringen opleverde, die ze als adviseur GalanNXT ook kan inzetten. Daarop voortbordurend, is het adviesbureau ook positief over haar persoonlijkheid: “Wie Sophie heeft leren kennen, waardeert hoe bescheidenheid en doortastendheid samengaan in haar karakter.”

Sophie is zelf ook erg blij met haar werkgever: “GalanNXT is de perfecte combinatie tussen vrijheid en verantwoordelijkheid!” Momenteel is ze bezig met een aantal opdrachten in samenwerking met verschillende collega’s. Zo is ze actief binnen een non-profit organisatie waar ze zich focust op een samenwerkings- en een inrichtingsvraagstuk. Daarnaast is Sophie ook werkzaam binnen een rechtbank, waar ze werkprocessen aan het doorlichten is. Ook is ze – ter versterking van de lokale democratie – bij verschillende gemeentes betrokken bij de begeleiding van de driehoek, bestaande uit burgemeester, gemeentesecretaris en griffier. En, tot slot, zo vertelt ze: “Voer ik een onderzoek uit binnen het onderwijs met de focus op (de status van) vakdidactisch onderzoek.”


Profielen

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup