GalanNXT start 2019 met drie nieuwe adviseurs

21 januari 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het nieuwe jaar begint goed voor GalanNXT, het young professionals-label van de Galan Groep. Drie nieuwe adviseurs – Marit Timmers, Herm van Veen en Jessica van der Plas – hebben zich begin deze maand aan het groeiende team gevoegd.

Marit Timmers

Met Marit wordt het team van GalanNXT versterkt met een flinke dosis ervaring op het gebied van zorg. Als adviseur werkte ze vier jaar voor CQ Procesmanagement, waarbij ze verschillende rollen vervulde binnen de zorgsector. Ze ziet het als haar taak om veranderingen in de zorg in goede banen te leiden en daarbij organisaties te versterken met haar kennis en expertise. Haar werkwijze wordt volgens GalanNXT getypeerd door positivisme en de goede balans tussen luisteren en vragen stellen.

Marit licht haar keuze voor GalanNXT toe: “Na met plezier bij CQ Procesmanagement gewerkt te hebben wilde ik graag binnen een ander adviesbureau ervaring opdoen, maar wel bij een organisatie waar ik een klik voelde en die een maatschappelijke drive heeft. Dit heb ik bij GalanNXT gevonden.” Gevraagd naar haar persoonlijke doelen voor 2019, zegt ze: “Ik vind het fijn om mijn kennis en kunde uit te bouwen door te werken met andere adviseurs en om met het GalanNXT-ontwikkelprogramma mijn persoonlijke leerdoelen verder vorm te kunnen geven.”

Herm van Veen

Met zijn ervaring op het gebied van IT, processen, sturingsinformatie en agile werken helpt Herm organisaties graag om de volgende stap te zetten. Hij omschrijft zichzelf als een open en gedreven adviseur die ervan houdt om complexe problemen te analyseren en samen tot mooie oplossingen te komen. “Als het gaat om het op één lijn brengen van strategie, cultuur, structuur en (IT-)systemen, dan ben je bij Herm aan juiste adres,” stelt GalanNXT. 

GalanNXT start 2019 met drie nieuwe adviseurs

Na bijna vier jaar (interne en externe) adviesklussen voor Necker van Naem, zegt Herm over zijn overstap: “De mogelijkheid om met andere young professionals samen aan GalanNXT te bouwen en daarin aan te haken bij zeer ervaren adviseurs van Galan Groep, maakte dit voor mij erg interessant. Ik zocht naar een organisatie waar organisatieadvies diep in het DNA zit en ik mij op verschillende thema’s verder kan ontwikkelen. De gedrevenheid van adviseurs bij Galan om een positieve impact te hebben op de maatschappij maakte dat ik mij hier snel thuis voelde.” 

Jessica van der Plas

Jessica beschrijft zichzelf als een resultaatgericht idealist. Vroeger dacht ze dat ze bij Unicef of het Rode Kruis moest werken om de wereld een beetje beter te maken, maar sinds haar onderzoeksstage naar de impact van de vluchtelingenstroom op Nederland, is dit beeld veranderd. Ze ziet een beweging waarbij kwetsbare inwoners van Nederland vaak afhankelijk zijn van kwetsbare organisaties en wil zich inzetten om deze organisaties sterker te maken. Haar ambitie is om door middel van concrete projecten op realistische schaal verbetering te brengen in onze maatschappij.

De afgelopen twee jaar werkte Jessica als trainee voor Newpublic waar ze op detacheringsbasis veel ervaring op deed binnen de lokale overheid en de zorgsector. Nu is het tijd voor de volgende stap: “GalanNXT biedt mij wat ik op dit moment zoek in mijn werk: een organisatie die zich richt op maatschappelijke vraagstukken én een plek waar ik mij zowel op professioneel als op persoonlijk gebied kan ontwikkelen. Ik zie veel kennis, ervaring en inspiratie om me heen waar ik van kan leren.” Tot slot voegt ze toe dat ze voor GalanNXT heeft gekozen, omdat ze bij het bureau uit Baarn ook haar ondernemerschap kwijt kan. “Het is een jong bedrijf dat nog steeds aan het opbouwen en vormen is. Dat ik naast mijn advieswerk hieraan kan bijdragen, maakt het voor mij extra aantrekkelijk.”

Bij GalanNXT werken hoogopgeleide professionals die toe zijn aan hun tweede of derde loopbaanstap. Gedurende het programma zetten zij zich in voor instellingen en organisaties die er maatschappelijk toe doen. Doelstelling van de praktijk is om in de komende jaren uit te groeien tot ongeveer vijftien adviseurs.

GerelateerdDe Galan Groep start label en ontwikkelprogramma voor jonge adviseurs.