De volgende stap: Petra Bothof groeit door bij GalanNXT

05 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dit voorjaar sloot Petra Bothof zich aan bij GalanNXT. Wat hoopt ze de komende tijd te leren? En hoe bevielen haar eerste maanden? Petra deelt haar ervaringen en verwachtingen.

GalanNXT is het young professionals-label van Galan Groep. De NXT’ers hebben allemaal één ding gemeen: met hun eerste meters in het werkende leven achter de rug, willen ze nu de volgende grote stap zetten.

Daartoe biedt het young professionals-label van de Galan Groep de NXT’ers een uitgebreid programma van training, coaching en on the job learning, waarmee ze zich kunnen ontwikkelen tot een ‘trusted advisor’.

De volgende stap: Petra Bothof groeit door bij GalanNXT

Zo ook Petra Bothof, die in 2021 haar loopbaan begon bij een adviesbureau gericht op informatie- en verandermanagement. Een logische eerste stap, na haar master Internetrecht, ICT en intellectueel eigendom.

“Ik heb een nieuwsgierigheid naar wat wij als maatschappij willen en moeten afspreken rondom technologische ontwikkelingen”, legt ze uit. “Zo ben ik het informatiemanagement-vak ingerold.”

In maart maakte Petra de overstap naar GalanNXT. “Na drie jaar bij een gespecialiseerd adviesbureau, wil ik me bij NXT verder bekwamen in de verschillende facetten van het adviesvak”, zegt ze over haar overstap.

Mensen meekrijgen

Petra bijt zich graag vast in complexe, maatschappelijke en organisatorische vraagstukken. “Ik heb een voorliefde voor verandermanagement op het snijvlak van overheid en IT: hoe krijg je mensen mee in complexe onderwerpen?”

Daarbij wordt ze geholpen door haar enthousiaste, resultaatgerichte en empathische karakter. “Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal”, legt ze uit. “In plaats van meteen te oordelen, is het goed om eerst te onderzoeken waarom iemand is zoals hij is. Hierdoor heb je meer begrip voor de ander en wordt oordelen een stuk lastiger.”

Ze haalt veel energie uit het (bege)leiden van projecten en programma’s. “Ik geniet van de uitdaging om mensen mee te krijgen in complexe veranderingen en het gevoel van voldoening wanneer ik zie dat mijn inspanningen daadwerkelijk bijdragen aan verbeteringen binnen organisaties.”

Daarbij werkt ze graag met diverse stakeholders aan het creëren van innovatieve oplossingen.

“Ik beweeg me op een natuurlijke manier binnen een organisatie en ik ben daardoor een goede gesprekpartner voor verschillende lagen in de organisatie.”

Leerzaam en uitdagend

Samen met de rest van het team van GalanNXT zal Petra de komende tijd werken aan diverse en uitdagende opdrachten, gecombineerd met trainingen en coaching. Inmiddels enkele maanden onderweg, kan ze in ieder geval al terugblikken op een geslaagde start. Ze voelt zich dan ook al helemaal thuis.

“Werken voor NXT is leerzaam en uitdagend”, vertelt Petra. “Zowel GalanNXT als de gehele Galan Groep bestaan uit collega’s die passie hebben voor hun werk. Het is ontzettend leuk om je met deze groep mensen te omringen en van hen te kunnen leren.”