Finext en The Resource lanceren Taxvibes

07 juli 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijk dienstverlener Finext en The Resource hebben hun krachten gebundeld om samen Taxvibes te lanceren, een bedrijf gespecialiseerd in de automatisering van belastingprocessen. 

Volgens de twee initiatiefnemers kunnen organisaties, ongeacht hun omvang, profiteren van automatisering van hun ‘tax’-processen. Net zoals bij andere businessfuncties, kan automatisering ervoor zorgen dat het aantal repetitieve activiteiten vermindert, waardoor belastingprofessionals meer tijd overhouden en hun focus kunnen richten op meer waardetoevoegende taken. 

Digitalisering kan tegelijkertijd de kwaliteit en betrouwbaarheid van belastingprocessen verbeteren, waaronder op het gebied van tax accounting, tax compliance en tax reporting. Na jarenlang actief te zijn geweest binnen het vakgebied, “geloven we sterk in het automatiseren van belastingprocessen”, laten Patrick van Gerven van The Resource en Martijn Meuling van Finext, weten, beiden oprichters van het nieuw gelanceerde Taxvibes.

Taxvibes

Taxvibes helpt bedrijven met verschillende ‘tax’-aangelegenheden. Zo ondersteunt het bij het verzamelen van inzichten in de businesscase voor tax-automatisering door strategische consultancydiensten. De belangrijkste vraag die hierbij wordt gesteld is: ‘Welke voordelen levert ‘tax’-digitalisering op?’

Ook helpt Taxvibes bedrijven die overwegen een belastingtool te gaan gebruiken bij het proces van het vinden van de juiste tool en leverancier. “Er komen steeds meer softwareoplossingen beschikbaar om belastingprocessen te automatiseren. Deze oplossingen variëren van specifieke belastingtools tot spreadsheetplatforms en performance management-oplossingen”, aldus Meuling. “We bieden een deskundig beeld van de beschikbare tooling en zorgen ervoor dat de juiste overwegingen worden verkend en beantwoord.” 

Finext en The Resource lanceren Taxvibes

De aanpak van het bedrijf is gebaseerd op “maatwerk”, voegt Frank Imming van The Resource eraan toe, omdat “de beste tool altijd afhankelijk is van de unieke situatie van een organisatie”. Taxvibes is onafhankelijk van elke softwareleverancier, “daarom kunnen we organisaties echt objectief advies geven.” Door end-to-end dienstverlening te bieden, ondersteunt Taxvibes het implementatieproces en neemt het uitgebreide technologische en organisatorische ervaring mee naar de klant.

Voor klanten die op zoek zijn naar prestatieverbetering biedt Taxvibes adviesdiensten. Het bedrijf helpt zijn klanten met een veelzijdige aanpak door belasting-, financiële en IT-capaciteiten te combineren in zijn proposities . “We zien steeds vaker dat organisaties hun belastingprocessen integreren in hun bestaande financiële oplossingen. Dit betekent dat een geïntegreerde kijk de sleutel is”, geeft Meuling aan. 

Diepgaande kennis

In Taxvibes komen vele jaren aan ervaring en expertise samen. The Resource is een boutique adviesbureau gespecialiseerd in belastingen en kan bogen op een trackrecord van ruim twintig jaar. Finext op zijn beurt, is een van Nederlands grotere gespecialiseerde financiële adviesbureaus met een personeelsbestand van ongeveer 150 consultants en medewerkers.

De implementatiecapaciteit van de twee bedrijven wordt naar eigen zeggen verder kracht bijgezet door hun “diepgaande kennis van veelgebruikte systemen”, waaronder die van OneStream, Tagetik en Anaplan, Vena, SAP, Oracle, CCH Tagetik, Board en Longview. 

Op de vraag waarom het bedrijf het huidige merk heeft omarmd, zegt Van Gerven: “Met behulp van technologie wordt tax reporting eenvoudiger, betrouwbaarder en aangenamer. Wij zorgen met andere woorden voor ‘good vibes in tax’.”