Gamification specialist the Cue trekt Annette Verweij aan

15 juni 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

The Cue, een spin-off van House of Performance, heeft een nieuwe professional aan boord gehaald: Annette Verweij. Afkomstig uit de evenementenbranche, neemt ze ruime ervaring mee in haar nieuwe rol als projectmanager. Bij het Utrechtse bureau zal Verweij zich toeleggen op het gebied van verandermanagement en gamification.

Verweij is een ervaren event coördinator en manager. De afgelopen jaren werkte ze in die hoedanigheid voor The Food Line-up, een cateringbureau uit Amsterdam. Ze heeft uiteenlopende events georganiseerd, waarbij ze schakelde met foodspecialisten, freelance event managers, uitzendbureaus, meubelpartijen, technische partijen, locaties en de opdrachtgevers.

In haar nieuwe rol als Projectmanager bij the Cue, een expert in gamifcation en onderdeel van de Utrechtse veranderspecialist House of Performance, richt Verweij zich op change management en gamification. Concreet zal ze klanten gaan begeleiden bij het spelen van een game. Het gaat hierbij om standaard ontwikkelde games die gericht zijn op het verbeteren van fysiek en virtueel samenwerken met adoptieverhoging van Office365.

Verweij licht zelf toe: “Dit bestaat uit de voorbereiding, het daadwerkelijk spelen en de afronding in het delen van totale resultaten. Eén game duurt gemiddeld vijf weken en in die vijf weken ben ik het aanspreekpunt voor de klant voor vragen tussendoor en doe ik samen met de klant een wekelijkse update over resultaten van de afgelopen week en de aanpak van de volgende week. In mijn rol adviseer, informeer en stuur ik waar nodig de klant om het te laten slagen binnen hun organisatie.” 

Anette Verwij, Projectmanger bij the CueGevraagd waarom ze specifiek heeft gekozen voor haar overstap naar the Cue, geeft Verweij aan: “Na mijn eerste kennismakingsgesprek bij the Cue was ik positief verrast in de zin van wat het bedrijf precies deed en het prettige gesprek. Niet een standaard sollicitatie maar een dialoog.”

“Daarnaast vind ik het interessant dat verandering hiermee meetbaar wordt”, vervolgt ze. “Ik vind het prettig om bedrijven en mensen te kunnen helpen zodat zij daarmee weer nieuwe stappen kunnen maken en in dit geval: beter online samenwerken.” 

De opgedane ervaring en expertise van de afgelopen jaren kunnen volgens Verweij goed van pas komen in het change management- en gamification-domein waarin ze actief zal zijn: “De ervaring die ik meeneem is het projectmatig werken. Organiseren van projecten: welke stappen komen daarbij kijken en hoe kunnen we het de volgende keer nog beter, leuker en misschien wel gemakkelijker aanpakken? Om natuurlijk niet de details die misschien wel cruciaal kunnen zijn uit het oog te verliezen.”

Daarnaast brengt ze ervaring mee in het denken vanuit het oogpunt van gebruikers. “Dus hoe benader je iets, hoe presenteer je iets, hoe komt de boodschap over bij allerlei verschillende doelgroepen, welke stappen zetten we et cetera.”

Business gaming

Hoewel Verweij al eerder in aanraking kwam met gamification en de voordelen ervan, geeft ze aan dat gamification voor haar toch een relatief nieuw terrein is. “Momenteel volg ik ook een extra online cursus om de gedachtegang erachter nog beter te begrijpen. Ik vind het super interessant dat je dus met bepaalde stappen, soorten games en manieren van communicatie mensen kan laten bewegen, en dat zij daardoor getriggerd worden om eens andere dingen te proberen dan zij gewend zijn om vervolgens daarmee nieuw gedrag te stimuleren. De vorm van competitie is daarbij natuurlijk een super leuk element.”

Vanuit The Cue wordt enthousiast gereageerd op de komst van Verweij: “Naast een talent voor strak organiseren, valt het ons nu al op dat Annette ons scherp houdt om continu na te nadenken hoe we alles schaalbaar maken en tegelijkertijd meerwaarde te leveren voor de klant”, aldus The Cue General Manager Lisanne Beijk.