Ook in deze tijd kunnen starters beginnen bij Bewegin

14 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ook in deze vreemde tijd kunnen young professionals hun carrière nog ‘gewoon’ kickstarten bij Bewegin.

“Dit is inderdaad niet het ideale moment voor young professionals om hun loopbaan te starten. De wereld staat op zijn kop, heel veel ligt stil. Het is vaak al een hele zoektocht om te bepalen waar je gaat starten. Nu is de puzzel alleen maar complexer geworden”, zegt Michiel van Doorn, partner bij de Utrechtse talentontwikkelaar.

Zijn uitspraak lijkt hout te snijden, zo wijst onderzoek van Berenschot onder HR-managers onder meer uit dat bij 1 op de 3 bedrijven werving van nieuwe kandidaten nu helemaal stil ligt. Deze organisaties bevinden zich in een te onzekere situatie om goede voorspellingen te doen over hun toekomstige talentbehoefte en nemen daarom het zekere voor het onzekere als het gaat om hun kostenuitgaven.

Ondanks deze trends zijn er nog altijd organisaties die nieuwe mensen aannemen in deze tijd. Ofwel omdat het werk zoveel mogelijk doorgaat in de huidige anderhalve meter-economie, of omdat werkgevers de coronacrisis gebruiken om talent aan te trekken dat enkele maanden geleden nog schaars te noemen was.

“Onze opdrachtgevers moeten zich meer en sneller dan ooit tevoren aanpassen. Dit past heel goed bij Bewegin.”
– Michiel van Doorn, Partner bij Bewegin

Bewegin is een voorbeeld van zo’n organisatie. De talentontwikkelaar neemt starters aan en stoomt hen in een tweejarig traineeshipprogramma klaar voor hun volgende carrièrestap. In de rol van junior organisatieontwikkelaar bekleden ze uiteenlopende rollen bij verschillende opdrachtgevers, voornamelijk woningcorporaties. Hierdoor ervaren ze een steile leercurve.

Uitgebreid ontwikkelprogramma

Een uitgebreid trainingsprogramma geeft de jonge talenten de basis om hun consultancy- en interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. “Je draait mee in een uitgebreid ontwikkelprogramma én ontvangt persoonlijke coaching. En dan is er ook nog het contact met de andere talenten. Om mee samen te werken, om mee te sparren en om het gewoon gezellig mee te hebben”, vertelt Van Doorn.

Bij Bewegin beginnen kan nog steeds. Sterker nog: volgens Van Doorn is nu starten “misschien wel waardevoller dan ooit”. Waarom? Volgens de partner omdat talenten de kans krijgen om aan projecten te werken in een periode van nooit eerder vertoonde en ingrijpende verandering. “Onze opdrachtgevers moeten zich meer en sneller dan ooit tevoren aanpassen. Hier helpen we hen mee.”

“Reageren op veranderende omstandigheden is iets dat heel goed bij Bewegin past. Alles draait bij ons om leren en ontwikkelen, en hoe je het voortouw neemt in een omgeving die verandert”, geeft Van Doorn aan, om daar nog aan toe te voegen: “en dat stelt onze young professionals in staat om steeds weer een stap te zetten. Zodat je vooruitgaat en vooruit kunt blijven kijken, in plaats van achterom.”