Alexander den Boer verheugd met overnameadviseur award

17 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Alexander den Boer, partner bij Van Oers Corporate Finance, is eerder deze maand verkozen tot overnameadviseur van het Jaar 2019. Reden voor Consultancy.nl om met hem in gesprek te gaan.

De overnameadviseur kreeg de prijs uitgereikt voor zijn werk aan zo’n vijftiental transacties in het afgelopen jaar. Zo was hij onder meer betrokken bij de overnames van Elektravon, Belona en Ravestein Rubberparts, en maakte hij deel uit van het team dat Brand Masters en Platinum hielp bij het aantrekken van een investeringspartner. 

Terwijl hij aangeeft dat het voelt als een “enorme eer” om de prijs in ontvangst te nemen – Den Boer volgt in de voetstappen van concullega’s Hans Minnaar (Florijnz Corporate Finance) en Duncan Eduard (Iris Corporate Finance), voegt Den Boer snel toe dat hij dit nooit had kunnen realiseren zonder zijn elf collega’s bij Van Oers Corporate Finance.

Alexander den Boer verheugd met overnameadviseur award

“Ik heb dit natuurlijk mede te danken aan de inzet van mijn team. Zonder hen hadden wij in 2019 niet zoveel deals kunnen afronden en had ik deze titel nooit op mijn naam kunnen zetten. Dat vind ik misschien nog wel het mooiste aan het verhaal; we doen dit namelijk samen, als team.”

Den Boer doelt hiermee niet alleen op de adviseurs van Van Oers Corporate Finance, maar ook op de collega’s die werkzaam zijn bij Van Oers, dat een breed pakket aan accountancy-, belastingadvies- en organisatieadviesdiensten biedt. “Dit maakt dat wij tijdens een traject snel kunnen schakelen en klanten op meerdere vlakken van advies kunnen voorzien.” 

Hij voegt toe dat Van Oers Corporate Finance ook in toenemende mate door klanten wordt benaderd voor fusie- en overnameadvies. “We zijn goed zichtbaar in de markt. We komen hierdoor veel verschillende klanten, relaties en andere partners tegen in de markt.”

Gevraagd naar de verwachtingen voor 2020, zegt Den Boer dat hij nog steeds veel activiteit in de fusie- en overnamemarkt ziet. Maar van op zijn lauweren rusten wil de adviseur niks weten: “Ook al stroomt de orderportefeuille voor 2020 al goed vol; de spreekwoordelijke teller staat in mijn optiek ieder jaar weer op nul. Maar wanneer je klanten kunt verrassen en toegevoegde waarde blijft leveren, wordt het vanzelf een mooi jaar.”