Hobeon verkrijgt Accredited Consulting Practice-certificaat

15 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hobeon, een middelgroot adviesbureau voor de onderwijsbranche, is benoemd tot een Accredited Consulting Practice (ACP).

Het certificaat werd vorige maand uitgereikt door Mark van Twist, de voorzitter van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa), aan Hobeon-directeur Wes Wierda.

Laatstgenoemde laat weten trots te zijn op het behalen van het keurmerk. “We willen hiermee uitstralen, intern en extern, dat onze adviseurs professionals zijn en daarmee in staat zijn hoogstaande kwalitatieve adviezen en producten te leveren. Bovendien is dit een extra stimulans voor ons en onze adviseurs om ons te blijven ontwikkelen en daarmee blijvend waarde te kunnen creëren voor onze klanten.”

Hobeon verkrijgt Accredited Consulting Practice certificaat

De Accredited Consulting Practice-certificering is een internationaal predicaat dat adviesbureaus ontvangen wanneer zij kunnen aantonen dat hun professionaliseringsactiviteiten voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Het certificaat wordt beheerd door de International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI), een internationaal orgaan voor het adviesvak. In Nederland is de Ooa eigenaar van het ACP-keurmerk.

Van Twist: “ACP-bureaus hebben een visie op het opleiden en ontwikkelen van hun professionals en een best practice-ondersteunend systeem van interne werkafspraken. Ook de gedragscode en de kwalificatie van hun adviseurs voldoen aan de hoge eisen van de ICMCI-norm.”

Volgend op Hobeons aanvraag voor het verkrijgen van het keurmerk, schakelde de Ooa certificeerders van CIIO in om de bedrijfsvoering van Hobeon onder de loep te nemen. Met een succesvol resultaat, Hobeon mag zich nu scharen tussen grotere branchegenoten als Andersson Elffers Felix (AEF), BMC, LeeuwendaalTwynstraGudde en de adviespraktijken van de Belastingdienst en ProRail.

Hobeon werd opgericht in 1981 en is gevestigd in Den Haag. Het adviesbureau telt circa veertig adviseurs en projectmanagers.