Rijnconsult mag zich een Accredited Consulting Practice noemen

24 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rijnconsult is erkend als Accredited Consulting Practice (ACP) door de Ooa, die het keurmerk in ons land uitdeelt en beheert.

Een Accredited Consulting Practice (ACP) is een adviesbureau dat voldoet aan de hoogste professionele ontwikkelingseisen in de branche. Bureaus die het keurmerk dragen, kunnen aantonen dat ze een visie hebben op het opleiden en ontwikkelen van hun professionals, en hanteren aantoonbaar gekwalificeerde processen voor interne opleiding, ontwikkeling en beoordeling van adviseurs.

Het ACP-keurmerk werd in het leven geroepen door de International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI), een wereldwijde organisatie voor het consultingvakgebied met meer dan 33.000 aangesloten consultants actief bij de netwerkkantoren in de verschillende landen. Eind vorig jaar waren er volgens de ICMCI meer dan veertig Accredited Consulting Practices actief, waarvan zo’n tien in Nederland.

Rijnconsult mag zich een Accredited Consulting Practice noemen

Dit komt doordat de Ooa, de Nederlandse beroepsvereniging voor organisatieadviseurs, zeer actief is in het promoten van het certificaat. Volgens de beroepsvereniging, dient het ACP-certificaat als een bewijs van kwaliteit richting opdrachtgevers (die er van op aan kunnen dat ze een gekwalificeerde consultant inschakelen, die qua kennis vooroploopt in de markt) en richting consultants (die er zeker van kunnen zijn dat hun werkgever professionele ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan).

Om te checken of Rijnconsult zijn processen op orde had, stuurde de Ooa auditors van het CIIO op pad, voor een bezoekje op het kantoor in Utrecht. De auditoren namen de processen onder de loep en concludeerden dat Rijnconsult voldoet aan de eisen. Hiermee schaart het bureau zich in een select rijtje van andere ACP-bureaus, waaronder Andersson Elffers Felix, de Belastingdienst (Domein Organisatieontwikkeling), BMC, De Beuk, JBR, Leeuwendaal, Lysias Consulting Group, O&i, Prorail, RadboudUMC, Twynstra Gudde en WagenaarHoes. 

Het adviesbureau is tegelijkertijd ook geslaagd voor de ISO 9001:2015-audit. Deze audit onderzoekt het kwaliteitsmanagementsysteem dat is geïmplementeerd binnen de organisatie, en kijkt ook onder meer naar de overlegstructuur, interne en externe communicatie, de manier waarop uit opdrachten geleerde lessen worden gedeeld en hoe de rollen binnen de organisatie verdeeld zijn.