Interne adviestak van gemeente Amsterdam krijgt ACP-keurmerk

25 februari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afdeling Organisatieontwikkeling, een dienstverlenende en uitvoerende organisatie van de gemeente Amsterdam, mag zich een Accredited Consulting Practice (ACP) noemen. De afdeling kreeg het ACP-keurmerk na een toetsing op kwaliteit en professionalisering door de Ooa.

De praktijk ondersteunt andere afdelingen binnen de gemeente Amsterdam met organisatievraagstukken. Het kan hierbij gaan om het implementeren van nieuwe processen of systemen, het begeleiden van verandertrajecten of het uitvoeren van reorganisaties. 

De afdeling ondersteunt opdrachtgevers ook met strategische personeelsplanning en project- en programmamanagement bij implementaties van concernbreed P&O beleid. Ruim vijftig adviseurs en projectleiders zijn werkzaam voor de afdeling.

Met het ACP-keurmerk op zak kan Organisatieontwikkeling aantonen dat als het gaat om adviesvaardigheden, het team op het hoogste niveau opereert. “Het ACP-keurmerk wordt verstrekt aan adviesbureaus die voldoen aan de hoogste professionele ontwikkelingseisen voor hun medewerkers”, aldus de Ooa, de beroepsvereniging voor organisatieadviseurs in ons land. De Ooa heeft als Nederlands lid van de International Council of Management Consultancy Institutes (ICMCI) het mandaat om de certificering in ons land te verstrekken en beheren. ACP-bureaus kunnen ook aantoonbaar maken dat ze gekwalificeerde processen voeren voor interne opleiding, ontwikkeling en beoordeling van adviseurs, en voor het bewaken van de (ethische) gedragscode binnen het bedrijf. 

Interne adviestak van gemeente Amsterdam krijgt ACP-keurmerk

Volgens de auditor, die de afdeling onder de loep nam, wordt er binnen de praktijk volop geïnvesteerd in de professionele ontwikkeling van interne adviseurs. “Zowel in collectief verband als individueel. Daarmee komt ze tegemoet aan het hoge gewenste niveau van opdrachtgevers binnen de gemeente Amsterdam.”

“Als intern ACP-bureau willen we waarborgen dat managers binnen de gemeente Amsterdam kunnen vertrouwen op een goed advies. Door betrokken professionals, die transparant zijn, voortdurend werken aan hun professionaliteit en de ethische waarden van de beroepsgroep serieus nemen. Het in huis hebben van deze kwaliteit zorgt ervoor dat er echt geleerd wordt, en dat gebruik wordt gemaakt van diepgaande, doorleefde kennis van de eigen organisatie”, aldus Anton van der Vloet, afdelingshoofd van de praktijk.

Afdeling Organisatieontwikkeling is het dertiende bureau dat is gecertificeerd met het Accredited Consulting Practice. Andere partijen zijn: Andersson Elffers Felix, de Belastingdienst (Domein Organisatieontwikkeling), BMC, De Beuk, JBR, Leeuwendaal, Lysias Consulting Group, O&i, Prorail, RadboudUMC, Twynstra Gudde en WagenaarHoes.

Gerelateerd: JBR mag zich Accredited Consulting Practice noemen.