Nielen Schuman voegt vier M&A-adviseurs toe aan team

21 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nielen Schuman heeft vier nieuwe M&A-professionals toegevoegd aan zijn adviesteam in Nederland: Joost Moelker, Mark IJdo, Anne Rechmann en Luuk Graafland.

Joost Moelker is binnen Nielen Schuman aangesteld als Director. Eerder was hij zo’n elf jaar werkzaam binnen de corporate finance tak van ING, waar hij uitgebreide ervaring in zowel M&A als de equity capital markten opdeed. In deze periode ondersteunde hij uiteenlopende organisaties uit de publieke en private sector op het gebied van sell-side en buy-side transacties, leveraged buyouts, strategisch financieel advies, publiek-private transacties, afsplitsingen, en beursgangen. 

Moelker richt zich onder andere op klanten actief in de zakelijke dienstverlening, telecom, media, technologie en transport en logistiek. Vooraanstaande deals waar hij recent bij betrokken was zijn onder meer de verkoop van Roxit aan softwarebedrijf Visma, de verkoop van zorgorganisatie Enovation aan private equity-investeerder Main Capital Partners, en de overname van HES International door een consortium met daarin onder andere Goldman Sachs en Macquarie.

Nielen Schuman voegt vier M&A-adviseurs toe aan team

Naast de komst van Joost Moelker heeft ook Mark IJdo zich aangesloten bij Nielen. IJdo is ook afkomstig uit de investment banking wereld. Eerder werkte IJdo zo’n vierenhalf jaar bij ABN AMRO binnen de Structured Finance afdeling van de Nederlandse bank. IJdo deed uitgebreide ervaring op binnen een breed spectrum aan nationale en internationale transacties, waaronder herfinancieringen, overnamefinanciering, dividendherkapitalisaties en herstructureringen, vanuit ABN AMRO kantoren in Amsterdam, Londen en Singapore.

Tegelijkertijd zijn ook Anne Rechmann en Luuk Graafland aangesteld als Analyst bij Nielen Schuman. Alvorens hij zich aansloot bij het bureau, werkte Graafland twee jaar voor ING Corporate Finance, waar hij regelmatig samenwerkte met Moelker aan diverse deals. Ook Rechmann leerde de kneepjes van het vak bij ING, tijdens een stage bij ING Corporate Finance, evenals door stage te lopen bij Big Four-kantoor EY.

Met een team van ongeveer veertig partners en consultants, werkzaam binnen kantoren in Amsterdam en Brussel, is Nielen Schuman een van de grotere onafhankelijke corporate finance adviseurs in de Benelux. Het bedrijf is gespecialiseerd in corporate finance advisory en executiediensten aan middelgrote en grote organisaties en aan private equity-partijen.

De afgelopen drie jaar, heeft Nielen Schuman meer dan 200 opdrachten vervuld, met een gecombineerde dealwaarde van meer dan €15 miljard. Recente deals die het bureau heeft begeleid, zijn onder andere de overname van restaurantketen Loetje door Waterland, de koop van IT managed services provider Odin Groep door Fortino Capital, en de overdracht van het eigendom van Royal Reesink, van Gilde Buy Out Partners naar Triton Partners.