Dealmakers begeleiden grote overname in contactcenterbranche

24 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Yource, een bedrijf dat contactcenterdiensten uitvoert voor met name multinationals, heeft Cendris overgenomen, een branchegenoot die deel uitmaakt van PostNL.

Voor Yource, dat meer dan 9.000 werknemers telt en een omzet genereert van circa €170 miljoen, betekent de overname dat het zo’n 3.000 medewerkers toevoegt aan zijn team, dat actief is op tien locaties. “We zijn blij met de extra toegevoegde waarde en expertise die zij voor klanten inbrengen. Hiermee versterken we onze mogelijkheden tot verdere groei en technologische ontwikkeling”, reageert Yource-CEO Robin Jansen.

Yource verricht contactcenterdiensten voor grote bedrijven als Eneco, Santander, Rabobank, Aegon, Proximus en KPN. Cendris werkt eveneens voor multinationals en grote Nederlandse bedrijven die hun verkoop of klantenservice-callcenteractiviteiten uitbesteden.

Dealmakers begeleiden grote overname in contactcenterbranche

Pim Berendsen, de CFO van PostNL, geeft in een persverklaring aan dat de verkoop is gedreven door de bedrijfsstrategie om te “focussen op de kernactiviteiten”. PostNL heeft de missie om de “favoriete logistieke dienstverlener voor post en e-commerce in de Benelux” te worden, zo laat Berendsen weten. Hier past een contactcenterdienstverlener niet bij, zo legt hij uit. “Cendris kan dankzij de overname door Yource de eigen groeiambitie realiseren. Ook biedt het medewerkers en opdrachtgevers van Cendris nog meer perspectief.”

Dealmakers

De deal tussen de twee partijen werd begeleid door overnameadviseurs van vijf firma’s. Nielen Schuman leverde M&A-advies, met een dealteam bestaande uit Joost Moelker, Ger van den Brink, Luuk Graafland, Arjen Brands en Steve Nugteren. Ook Deloitte gaf M&A-advies. Het team bestond uit Onno Vos, Joost Plus, Paul van de Wiel, Michiel Schrijnemaekers, Lucas de Jong, Joost van Eijk en Thom Minekus.

Het Big Four-kantoor verzorgde bovendien de financial due diligence, geleverd door Ad Veken, Kristel Boing en Roan du Cloo. Aan de andere kant van de onderhandelingstafel werd de financial due diligence uitgevoerd door Casper de Bruyn, Pieter Vink, Tim Kouwen en Niek Schutteman van Alvarez & Marsal. Juridische ondersteuning werd geleverd door Baker McKenzie (Mohammed Almarini, Jordi Wals, Casper Henschen en Joost Polman) en Lexence (Diederick de Boer, Iris Hoekstra en Vibeke Deelen).

Groei door investeerders

De overname van Cendris volgde een dag nadat Yource een grote investering heeft gekregen vanuit Parcom. Onder de vleugels van de private equity-groep kan het bedrijf verder groeien en de investeringen in onder meer de dienstverlening en innovatie opschroeven. “Yource is de afgelopen jaren ontzettend hard gegroeid en Parcom wil helpen de verdere ambities te realiseren”, verklaart Willem-Jan Merckel, partner bij Parcom.

Financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt.