Daan Bouwman treedt uit de maatschap van Nielen Schuman

29 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na dertien jaar werkzaam te zijn geweest bij Nielen Schuman, waarvan zo’n tien jaar als partner, treedt Daan Bouwman per 1 april uit de maatschap van het corporate finance-kantoor. Wat hij hierna gaat doen is nog niet bekend.

Bouwman trad in 2007 in dienst bij Nielen Schuman. Hij kan bogen op uitgebreide ervaring in capital advisory, leveraged finance, zakelijke kredietverlening en debt restructuring. De afgelopen jaren heeft hij uiteenlopende transacties op deze gebieden mogen begeleiden.

In zijn vroege loopbaan werkte Bouwman enige tijd voor het corporate banking-team van ABN Amro en was hij jarenlang actief voor het leveraged finance-team van NIBC. Voorafgaande aan zijn professionele carrière rondde Bouwman een MBA af aan Nyenrode Business Universiteit.

Daan Bouwman treedt uit de maatschap van Nielen Schuman

Als partner heeft Bouwman binnen Nielen Schuman tien jaar leidinggegeven en meer dan tweehonderd debt & capital advisory transacties begeleid. De veelzijdige transacties waaraan hij heeft bijgedragen variëren van corporate herfinancieringen tot complexe hybride financieringsoplossingen voor uiteenlopende organisaties.

Bouwman kan in het werkveld bogen op een uitstekende reputatie. Maar liefst negen keer – ook in 2020 – werd hij achtereenvolgens uitgeroepen tot Best Debt Advisor van Nederland bij de M&A Awards. 

Tegenover fusie- en overnameplatform MENA zette Bouwman recentelijk uiteen hoe hij de afgelopen jaren de markt heeft zien veranderen. Zo is volgens hem de dienstverlening van banken onder druk komen te staan door de opkomst van direct lenders en door spelers als Adyen en Nationale Borg.

Goed nieuws voor ondernemers op zoek naar financiering en voor partijen actief in debt advisory, erkent Bouwman. “Voor ondernemingen is het aantal keuzes om te financieren enorm toegenomen. Dat leidt ook tot keuzestress. Er zijn dan zoveel partijen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Daardoor heeft debt advisory een enorme vlucht gekregen.”

“Ik denk dat banken hun bestaansrecht in bepaalde gebieden verder zullen zien afnemen. Ik denk dat zij zich moeten focussen op de gebieden waar zij relevant zijn. Dat is met name lokaal en de kleinere transacties”, geeft hij tot slot aan in het gesprek met het M&A-platform.

Wat Bouwman gaat doen nadat hij later deze week uit de maatschap treedt heeft hij vooralsnog niet bekendgemaakt. Intussen is bij Nielen Schuman vorige maand vanuit de eigen gelederen een nieuwe partner benoemd. Het gaat om Marcel van de Wijdeven, die sinds 2010 werkzaam is bij het kantoor en samen met Rafael Gomez Nunez verantwoordelijk is voor alle debt & capital advisory-activiteiten van Nielen Schuman in Nederland en België.

Nielen Schuman werd opgericht in 2002 en telt circa 50 professionals. Na het vertrek van Bouwman blijft een zevenkoppig partnerteam over.