M&A-adviseurs begeleiden deal tussen Macaw en Avedon

10 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Om zijn groeiambities te verwezenlijken heeft digitale dienstverlener Macaw kapitaal aangetrokken van private equity-bedrijf Avedon Capital Partners. Een overzicht van de dealmakers die de transactie tot een goed einde hebben weten te brengen.

Macaw is een specialist in het implementeren van marketingsystemen (martech en e-commerce), cloudmigraties en het opleveren van bedrijfsapplicaties gebouwd op Microsoft en Sitecore. Het bedrijf telt 350 medewerkers, werkzaam vanuit kantoren in Nederland, Duitsland en Litouwen.

Met de financiële injectie van Avedon Capital Partners wil het bedrijf de volgende stap zetten in zijn groeipad, laat CEO William van der Pijl weten: “We willen meer klanten ondersteunen met hun digitale transformatie en willen ze helpen succesvol te zijn met onze oplossingen en diensten. In Avedon hebben we een goede partner gevonden om onze internationalisering te versnellen.”

M&A-adviseurs begeleiden deal tussen Macaw en Avedon

Buy-and-build strategie

Samen gaan de twee partijen zich in eerste instantie richten op groei in de DACH-regio, waarbij een buy-and-build-strategie snelle opschaling mogelijk moet maken. De focus zal liggen op partijen die gespecialiseerd zijn in Microsoft en Sitecore, met een speciale focus op data, customer experience-oplossingen en bedrijfsapplicaties. Tegen 2025 moet het bedrijf in lijn met het strategische plan 1.000 mensen tellen “in meerdere Europese landen”.

Avedon Capital Partners specialiseert zich in het opschalen van kleine tot middelgrote bedrijven in de Benelux en Duitsland. Emily Jeffries, Investment Director bij de investeerder, stelt dat Macaw “in een goede positie verkeert om verder te profiteren van de grote vraag die we in de markt zien. We zijn onder de indruk van hoe klanten en partners tegen Macaw aankijken.”

Dealmakers

Aan de transactie tussen Macaw en Avedon hebben tal van fusie- en overnameadviseur meegewerkt. Zo werd M&A-advies verzorgd door Ewoldt & Rösler consultants, terwijl Nielen Schuman en Atlas Fiscalisten respectievelijk schuldadvies en belastingadvies hebben geleverd. Verder leverde SparkOptimus consultancydiensten en werd de financiële due diligence verzorgd door KPMG. Juridisch advies werd ten slotte geleverd door advocatenkantoren Stibbe, Allen & Overy, Luther Law Firm en DLA Piper.