Klanten van Morgens over samenwerken met het adviesbureau

23 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hoe is het om als klant met Morgens samen te werken? Hoe pakken de professionals van het adviesbureau projecten aan? En waarin onderscheidt het consultancybedrijf zich precies? Opdrachtgevers van Morgens vertellen over de samenwerking met het adviesbureau uit Leiden. 

Morgens begeleidt organisaties, teams en medewerkers bij organisatietransities, aldus een woordvoerder van het adviesbureau: “Ons doel daarbij is om onze klanten organisatiebreed beter te laten presteren. We begeleiden onze klanten om toekomstbestendig te worden, waardoor ze flexibel kunnen inspelen op alle veranderingen die op hen afkomen. De focus ligt daarbij op de bedrijfsmatige kant: processen, samenwerking, prestaties en structuur. Wij doen dit met sprankelende werkvormen en betrekken leiders en medewerkers intensief.”

Een van de klanten van het Leidse adviesbureau is Hogeschool Inholland. Senior Consultant Raoul Tirtosentono van Morgens vertelt dat het bij dit project gaat om een serie van opdrachten: “Met deze opdrachten helpen we het managementteam om meer grip te krijgen op hun processen.”

Elyan Zegers, Directeur Financiën, Business Control & Studentadministratie bij Hogeschool Inholland, is zeer te spreken over de aanpak van Morgens: “Onze wensen en een goede samenwerking stonden altijd centraal. Bij alles werd de vraag gesteld wat het voor ons zou betekenen.”

Een andere klant van Morgens is het Bravis Ziekenhuis, dat het bureau heeft gevraagd de langetermijnvisie tot en met 2030 te helpen opstellen. “Het leuke aan deze opdracht is dat we aan de ene kant de visie vaststellen, terwijl het aan de andere kant in deze opdracht ook gaat om een veranderkundig aspect”, legt Morgens-partner Frank van Berkel uit.

Bianka Mennema-Vastenhout, RvB-lid van het Bravis Ziekenhuis, prijst de werkwijze van het adviesbureau: “Morgens helpt ons met het naar binnenhalen van informatie en met het versterken van onze eigen interne organisatie.” 

Morgens-consultant Bibianne Geerts maakt deel uit van het centrale programmateam dat verantwoordelijk is voor Regio Deal, een nieuw instrument van de Rijksoverheid om te helpen regio's sterker en krachtiger te maken. Francois van Doesburg, Kwartiermaker Regio Deal Foodvalley, licht toe waarom het adviesbureau uniek is: “Waar Morgens zich echt in onderscheidt, is het feit dat zijn professionals goed luisteren en vervolgens niet op één onderdeel maar op alle vlakken meedoen, zowel strategisch als operationeel. Dat maakt het een heel fijne samenwerking.”