Bibianne Geerts en Mathijs Kelder versterken zorgtak van Morgens

25 maart 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Morgens heeft zijn zorgpraktijk uitgebreid met twee ervaren professionals: Bibianne Geerts en Mathijs Kelder. Met hun komst zal Morgens opdrachtgevers in de zorgmarkt nog beter kunnen bedienen. 

Met ongeveer 40 adviseurs is Morgens een adviesbureau uit Leiden “dat organisaties helpt slagvaardiger te worden zodat ze klaar zijn voor de uitdagingen die op hen afkomen.” Het adviesbureau bedient opdrachtgevers binnen de markten zorg, overheid en onderwijs. Morgens richt zich naar eigen zeggen op het “blijvend fitter maken” van organisaties, door teams te begeleiden in processen, samenwerking en prestaties. Het adviesbureau omschrijft zijn ondersteuning aan klanten als het leveren van “vooruitgangskracht”. “Iedere opdracht is weer anders, maar iets dat al onze klanten met elkaar gemeen hebben is dat ze vooruitgangskracht in hun werk willen brengen”, aldus Morgens. 

Bibianne Geerts, die februari 2019 startte als Senior Consultant bij het bureau, geeft haar definitie van vooruitgangskracht in haar nieuwe rol: “Voor mij is vooruitgangskracht samen enthousiast werken aan duidelijke doelstellingen en daarbij alle neuzen dezelfde kant op krijgen. Het loslaten van oude patronen en ‘ja, maar’ achterwege laten. Vertrouwen en leiderschap vormen hierbij een belangrijke basis, daar zit wat mij betreft de crux.” Ze geeft een voorbeeld: “Bij de voorbereiding op de NIAZ-accreditatie in een ziekenhuis waar ik projectleider was, werd leiderschap getoond in alle lagen van de organisatie…Zien dat mensen getriggerd worden door daadwerkelijke kwaliteitsverbeteringen in de zorg: daar word ik blij van!”

Voorafgaande aan haar start bij Morgens is Geerts onder andere werkzaam geweest als beleidsadviseur op het gebied van kwaliteit en veiligheid bij verschillende ziekenhuizen, waaronder MC Groep, Slotervaart en Ziekenhuisgroep Twente. Ze studeerde af in Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Twente en heeft daarvoor de studie Forensisch Onderzoek afgerond aan de Saxion Hogeschool.

Bibianne Geerts en Mathijs Kelder versterken zorgtak van Morgens

Vorige maand startte ook ervaren organisatieadviseur en projectmanager Mathijs Kelder bij Morgensdie eerder actief was voor het Maasstad Ziekenhuis, waar hij zich inzette als adviseur binnen de Maasstad Academie. Vanuit die rol heeft hij een bijdrage geleverd aan de patiëntenzorg door strategie- en beleidsontwikkeling, het ontwikkelen van nieuwe concepten en veranderprojecten. Zijn expertise ligt op het gebied van procesoptimalisatie, verandermanagement, innovatie, en leren en ontwikkelen. Kelder studeerde Gezondheidswetenschappen in Rotterdam en volgde daarna een leiderschapstraineeship bij Talent for Care.

De kersverse adviseur binnen de zorgpraktijk van Morgens geeft zijn visie op ‘vooruitgangskracht’, wat volgens hem inhoudt, “elke dag een klein beetje groeien door beter, sneller, mooier of efficiënter je werk te doen. Door energie uit de organisatie te halen, deze te bundelen en weer voor de organisatie in te zetten, ontstaat er synergie.” Kelder voegt toe: “Bij een groot ziekenhuis heb ik samen met een aantal collega’s een jongvereniging opgezet om kennis te delen en elkaar te leren kennen. Je merkte direct dat er daardoor meer verbondenheid en samenwerking was tussen verschillende afdelingen in het ziekenhuis.”

De komst van Bibianne Geerts en Mathijs Kelder volgt op de recente versterking van het team met Anniek Akerboom, Mark Reitsma, Ebru Güzeloğlu en Pako de Lange. Ook werd Petra van Zeeland, sinds 2017 werkzaam bij Morgens, benoemd tot partner.