Gerben Huijgen volgt Inge Reijmer bij I&O Research

03 oktober 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na vier jaar I&O Research te hebben geleid, heeft Inge Reijmer per 1 oktober het stokje overdragen aan Gerben Huijgen. De nieuwe algemeen directeur is sinds 2000 werkzaam bij het advies- en onderzoeksbureau en vormt al sinds 2015 samen met Reijmer de directie.

Inge Reijmer zegt in een reactie op de benoeming: “We hebben ons genesteld tussen de grootste onderzoekbureaus van Nederland, met naast onze vestiging in Enschede een prachtig kantoor aan het IJ in Amsterdam. De organisatie staat als een huis, met zowel jonge als ervaren, enthousiaste collega’s. Ik heb er alle vertrouwen in dat I&O Research met al deze professionals en Gerben, Jaap (Bouwmeester, red.) en Thijs (Lenderink, red.) als partners, blijft ontwikkelen en groeien.”

In haar vroege loopbaan deed Reijmer uitgebreide consultancyervaring op bij onder meer Panteia, WPM Groep en Buck Consultants International (als Trainee). Ze kan bovendien bogen op uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van ondernemerschap, lokale overheid, financiën en kwaliteit. In 2000 maakte ze de overstap naar I&O Research, een in 1996 opgericht onderzoeks- en adviesbureau voor de overheid, non-profit- en profit-organisaties dat zich onder meer toelegt op opinie- en marktonderzoek in de publieke sector.

Van accountmanager tot directeur

Reijmer, die bijna twintig jaar werkzaam is geweest bij I&O Research, begon bij het bureau als onderzoeker en vervulde later jarenlang de rol van accountmanager Verkeer & Vervoer. In 2006 trad ze toe tot de directie en sinds 2015 vervult ze de rol van algemeen directeur. Naast haar werkzaamheden voor I&O Research is Reijmer ook Lid is van de Raad van Toezicht bij Kadera – een zorginstelling die strijdt tegen huiselijk geweld.

Onder het leiderschap van Reijmer heeft I&O Research de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt – anno 2019 telt het bedrijf zo’n 70 professionals, waarvan er dertig werkzaam zijn vanuit het kantoor in Amsterdam. Zo’n 90% van zijn omzet haalt I&O Research uit opdrachten van (semi)overheidsinstellingen. Ook voert het bureaugeregeld dataverzamelprojecten uit voor het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), universiteiten en grote gemeenten.

Gerben Huijgen volgt Inge Reijmer bij I&O Research

Huijgen, die net als Reijmer al negentien jaar werkzaam is voor I&O Research – waar hij als onderzoeker begon en doorgroeide naar de rol van Research manager en later directeur – kan bogen op uitgebreide expertise in onder andere management, dataverzameling en de publieke sector. Sinds begin deze maand staat Huijgen officieel aan het roer van I&O Research.

Samen met managing partners Bouwmeester en Lenderink en het gehele team zal hij verder bouwen aan de ontwikkeling van I&O Research. “De focus ligt daarbij volledig op maatschappelijke thema’s voor overheid en non-profitorganisaties”, aldus I&O. Voor de toekomst wil Huijgen zich met I&O Research vooral gaan richten op twee zaken: “Ons bedrijf zal zich gaan focussen op het uitbreiden van het dienstenpakket en op technische innovaties”, aldus Huijgen eerder dit jaar in een interview.

Vergroten van impact

Huijgen blikt tot slot vooruit: “We blijven inzetten op het vergroten van de impact van ons onderzoek; meer inzicht bieden, nog beter advies over vervolgstappen en slimme onderzoeksoplossingen om daarbij te helpen. Met onze datacollectie behoren we al tot de top drie van Nederland, maar ook hier willen we nog efficiënter en innovatiever worden.”

Reijmer, die na 19 jaar I&O Research zal gaan verlaten, heeft gekozen voor een nieuwe stap in haar loopbaan en “voor een periode van bezinning en tijd voor studie en familie”. Ze voegt toe: "waarna ongetwijfeld nieuwe interessante uitdagingen volgen”.