Werken bij VP&P: een kijkje achter de schermen

05 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Hoe is het om te werken bij Voogt Pijl & Partners? De redactie van Consultancy.nl ging hierover in gesprek met enkele medewerkers van het adviesbureau.

Voogt Pijl & Partners (VP&P) is een consultancybureau dat zich specifiek richt op verandertrajecten en implementaties in de financiële sector: “Met onze gedreven collega’s maken wij iedere dag het verschil bij een scala aan banken, verzekeraars, partijen in de pensioensector en toezichthouders. Wij onderscheiden ons door conceptuele denkkracht te combineren met een hands-on mentaliteit. Wij staan graag naast onze opdrachtgevers in een gedeelde verantwoordelijkheid”, aldus het bureau. 

“Na vijf seconde voelde het al goed”, zegt Felix van Enst, Adviseur bij VP&P, die wordt aangevuld door collega Lynn ten Brummelhuis: “Voogt Pijl & Partners kon mij precies bieden wat ik zocht. De voordelen van een groot kantoor, zoals goede ontwikkelmogelijkheden, werken aan mooie opdrachten en projecten en daarmee ook een grote impact maken. Maar Voogt Pijl & Partners heeft ook de voordelen van een klein kantoor, zoals een persoonlijke benadering.”

Werken bij VP&P: een kijkje achter de schermen

Van Enst herkent zich in de woorden van Brummelhuis: “We werken echt in een vriendenteam met elkaar samen, dat geeft mij veel energie. Daarnaast zijn we erg ambitieus en werken we dus hard, maar er is bij Voogt Pijl & Partners beslist ook de ruimte voor gezelligheid. We gaan bijvoorbeeld met z’n allen uit eten.” Brummelhuis vult Van Enst aan: “Of denk aan vrijdagmiddag, dat voelt echt als thuiskomen. We drinken dan met z’n allen – als het weer het toelaat – buiten in de zon een borrel om het weekend te vieren.”

Fien Meinema, die inmiddels al weer een jaar actief is voor VP&P, vervult met veel plezier opdrachten van klanten. Een daarvan staat haar het meeste bij: “De gaafste opdracht, waar ik eigenlijk het meest trots op ben, was bij een grote verzekeraar. Daar deden we een complianceproject. Daar zat onwijs veel druk achter en het ging om een heel concreet resultaat, dat we uiteindelijk hebben behaald met big data-tooling. Dat voelde echt als winnen.” 

“Eén van de twee aandachtsgebieden waar we ons nu met name op richten is het verbeteren van organisaties. Denk daarbij aan kostenbesparingen realiseren, bijvoorbeeld door de organisatie anders te structureren of door technologie te introduceren. Het andere aandachtsgebied is de implementatie van wet- en regelgeving”, zegt Van Enst, die bij VP&P nu een half jaar de rol van Management Consultant vervult en eerder vijf jaar voor pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM actief was. 

Volgens Brummelhuis is dé VP&P-professional niet al te meegaand: “Ik denk dat je, om te werken bij ons kantoor, wel enigszins eigenwijs moet zijn. Daarmee bedoel ik niet dat je recalcitrant moet zijn, maar dat je een mening moet hebben en deze ook durft te uiten.” Meinema onderschrijft de woorden van Brummelhuis: “Werken bij VP&P is daarnaast breder dan alleen op een opdracht zitten. Je persoonlijke ontwikkelingen doormaken speelt ook een grote rol, maar dat gaat hier naar mijn ervaring erg snel. Ik zou het iedereen aanraden, een carrière bij Voogt Pijl & Partners.”