Felix van Enst over werken bij financiële sector consultant VP&P

13 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na meer dan vier jaar werkzaam te zijn geweest als intern consultant in de financiële sector, maakte Felix van Enst een jaar geleden de overstap naar Voogt Pijl & Partners. “Ik ben binnen VP&P gegroeid als mens en consultant”. Zes vragen aan Van Enst hierover.

Wat vind je leuk aan je werk? Wat maakt het uitdagend?

Voor mij zit de uitdaging in de variatie van opdrachten. En de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Telkens kom je in een nieuwe omgeving. Dan moet je snel schakelen om je de materie eigen te maken en tot een passende oplossing te komen. Daar krijg ik energie van. 

Als je VP&P in 3 woorden zou moeten omschrijven, welke 3 woorden zou je dan kiezen?

Vriendenteam vind ik heel toepasselijk bij Voogt Pijl & Partners gezien de gemoedelijke en hechte sfeer binnen kantoor. Aan de andere kant ook juist uitdagend en resultaatgericht. Dat heeft meer te maken met het soort opdrachten die wij doen. 

Felix van Enst over werken bij financiële sector consultant VP&P

Wat was je beeld van VP&P toen je solliciteerde? En klopte dat met de werkelijkheid?

De financiële sector heeft soms een stijf en grijs imago. Maar VP&P is juist het tegenovergestelde. Ik ben gevallen voor de bevlogenheid, energie en ondernemersgeest die leeft binnen VP&P. Vol passie draagt iedereen zijn steentje bij. 

Doe je ook dingen met je collega's buiten werk?

Jazeker! Op vrijdagmiddag sluiten we gezamenlijk met een biertje de week af. Maar we doen ook buiten werktijd leuke dingen met elkaar. Zo zijn we met het hele kantoor naar Lissabon geweest. Ook zeilen of squashen we af en toe na werktijd . Dit jaar hebben we voor het eerst meegedaan aan een voetbaltoernooi. Dat was ontzettend gezellig en bij vlagen bloedfanatiek. Iedereen heeft een winnaarsmentaliteit als het er een beetje competitief aan toe gaat. Echter nooit ten koste van een ander. 

Wat heb je gedaan voordat je bij VP&P ging werken?

Na mijn studie ben ik bij pensioenuitvoerder PGGM begonnen als management trainee en doorgegroeid naar de rol van interne adviseur. Voor opdrachtgevers op directie- en MT niveau werkte aan het uitwerken en implementeren van nieuwe strategische proposities, organisatie- inrichtingen, het realiseren van operationele verbeteringen en het ontwikkelen van de PGGM manier van werken. 

Na een periode van vier jaar wilde ik mij verder ontwikkelen op het gebied van consultancy. De financiële sector bleef me wel trekken. Ik had behoefte aan meer verscheidenheid binnen zowel mijn opdrachten als mijn omgeving. Ook ondernemerschap in mijn werk vond ik belangrijk. Voor mij betekent dit de mogelijkheid om bijvoorbeeld ook aan acquisitie een steentje bij te dragen. Gelukkig is dit bij VP&P mogelijk! 

Krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen? En hoe ziet dat eruit?

Absoluut. Er zijn vele manier om je binnen het kantoor te ontplooien. Als je op opdracht gaat dan ben je als VP&P-er het gezicht van het project. Enerzijds krijg zelf veel verantwoordelijkheid, anderzijds zijn de collega’s altijd bereid om je te helpen. Intern wordt je ook geprikkeld om je verder te ontwikkelen. Denk aan acquisitie of het ontwikkelen van nieuwe proposities. 

Daarnaast is het altijd mogelijk om jezelf te verbreden door trainingen en cursussen te volgen die aansluiten op jouw wensen en behoeften. Deze combinatie maakt het werken bij VP&P voor mij zo interessant.