Ricoh kiest Centric als strategische IT-partner

08 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ricoh heeft Centric geselecteerd  als strategische partner voor het bieden van totaaloplossingen op het gebied van documentbeheer en IT-dienstverlening. 

“In gesprekken met klanten rond IT-outsourcing en business process outsourcing is de integratie van printdiensten vaak een belangrijk onderwerp. Het selecteren van een nieuwe printerleverancier vormde voor ons dan ook een mooie kans om hierop in te spelen. We zetten zo niet alleen in op een perfecte printomgeving voor onze eigen kantoren, maar sorteren hier ook direct voor onze klanten op voor”, zegt Hans Schrijver, directeur bij Centric, in een reactie op de overeenkomst. 

De samenwerking volgt op een eerder gesloten overeenkomst tussen en Strukton, Centric en Antea Groep, voor de levering van 385 multifunctionele printers (MFP’s). Beide partijen versterken elkaars propositie door het gezamenlijk leveren van totaaloplossingen in documentbeheer en IT-dienstverlening.

Ervaren en bewezen IT-partner

Rob Baggerman, Commercieel Directeur bij Ricoh, geeft aan: “We zijn zeer verheugd dat Strukton, Centric en Antea Groep voor ons hebben gekozen. Antea Groep is al jarenlang een waardevolle Ricoh-klant en het is mooi dat we onze expertise nu verder kunnen uitbreiden naar Strukton en Centric.” Hij voegt toe: “In een markt waarin de digitalisering van de werkplek in snel tempo vorm krijgt en outsourcing van data, infrastructuur en IT-diensten steeds meer gemeengoed wordt, is het heel waardevol om samen op te kunnen trekken met een ervaren en bewezen IT-partner als Centric.”

Ricoh kiest Centric als strategische IT-partner

De inrichting van de nieuwe printomgeving door Ricoh bij Strukton en Centric vormt de opmaat voor verdere toekomstige gezamenlijke opdrachten, waarbij de printdiensten van Ricoh geïntegreerd worden met de hostingdiensten van Centric

Geïntegreerde totaaloplossingen

Schrijver: “Door een volledige outsourcing van printing- en document workflow-applicaties en -diensten hoeven klanten zich geen zorgen meer te maken over mogelijke downtime of beheerissues. We hebben veel vertrouwen in Ricoh als toekomstig partner op dit vlak en geven onze strategische samenwerking momenteel verder vorm.” Baggerman besluit: “We kijken ernaar uit om wederzijdse en nieuwe klanten gezamenlijk van geïntegreerde totaaloplossingen te voorzien, waarmee zij altijd en overal optimaal digitaal kunnen werken.”

Terwijl Ricoh en Centric hun  print- en hostingdiensten integreren, bevindt de printerfabrikant zich in een markt die de laatste jaren sterk is gedigitaliseerd. De printerfabrikant investeert momenteel sterk in diensten voor een digitale werkomgeving. Dit doen zij door zowel organische groei als door acquisitie. Onlangs nam Ricoh daarom DocuWare over, een specialist in kantoorautomatisering en een leverancier van clouddiensten. Die overname sloot aan bij Ricoh’s strategie om het aanbod voor de transformatie naar een digitale werkomgeving uit te breiden.

Met 4.300+ professionals in de markt is Centric een van de grootste ICT-dienstverleners van ons land, die diensten aanbiedt op gebieden als ICT-consultancy, software solutions, IT-outsourcing, business process outsourcing (BPO) en staffing diensten.