Dienst Justitiële Inrichtingen sluit contract met zes ICT-partijen

15 juli 2019 Consultancy.nl 6 min. leestijd

De Dienst Justitiële Inrichtingen heeft voor de komende vier jaar met zes ICT-partijen een raamovereenkomst gesloten voor de inhuur van tijdelijke ICT-professionals. Het gaat om de volgende partijen: HeadFirst (inclusief onderaannemers Atos, Sogeti en Myler), Between Staffing, Seven Stars, IT-Staffing Nederland, KPN ICT Consulting, en de combinatie Bergler Nederland, Caesar Accounts en Pimarox Infrastructure Solutions.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is een agentschap van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In opdracht van dit ministerie verzorgt DJI de uitvoering van vrijheidsbenemende straffen en maatregelen, die zijn opgelegd door een rechter. De Dienst Justitiële Inrichtingen bestaat uit drie divisies: Gevangeniswezen & Vreemdelingenbewaring, Forensische Zorg & Justitiële Jeugdinrichtingen en Individuele Zaken.

Met 50 locaties verspreid over het land en een personeelsbestand van ruim 13.000 medewerkers is DJI een van de grootste overheidsorganisaties van Nederland. Jaarlijks stromen er ruim 37.000 nieuwe justitiabelen in. DJI is verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van deze justitiabelen en werkt op vele manieren met hen samen aan voorbereiding op terugkeer in de maatschappij. 

DJI - Shared Service Center ICT

Een van de onderdelen binnen de DJI is het Shared Service Center ICT (SSC-I), een afdeling die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-werkplekken, applicaties en infrastructuur. Op dit moment is het SSC-I actief voor onder meer de Raad voor de Kinderbescherming, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Reclassering en het bestuursdepartement van het ministerie. De komende jaren wil de SSC-I ook meer gemeenschappelijke diensten aanbieden aan andere onderdelen van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Dienst Justitiële Inrichtingen sluit contract met zes ICT-partijen

In lijn met de groeidoelstellingen zal DJI, en in het bijzonder het SSC-I de komende jaren een grotere behoefte hebben aan ICT-professionals. Tot eind augustus 2019 loopt nog de huidige raamovereenkomst voor het leveren van tijdelijke ICT-professionals. De volgende vier voorkeursleveranciers hebben de afgelopen vier jaar ICT-professionals mogen leveren aan DJI: Linkit, KPN Corporate Market, Ordina, Between en de combinatie CIMSolutions, Brunel en Verdonck, Klooster & Associates (VKA). De totale opdrachtwaarde voor deze periode kwam uit op zo’n €90 miljoen, wat neerkomt op gemiddeld zo’n €22,5 miljoen per jaar.

Zes nieuwe voorkeursleveranciers ICT-inhuur

Volgend op een nieuwe aanbestedingsprocedure voor de komende vier jaar heeft DJI in totaal zes partijen als preferred partners geselecteerd voor de tijdelijke inhuur van ICT-professionals. De nieuwe raamovereenkomsten gaan 15 augustus 2019 in voor een periode van maximaal vier jaar en worden, mede door de groeiambities van onder meer het SSC-I, geschat op een totale opdrachtwaarde tussen de €90 en €120 miljoen.

De zes partijen zijn: HeadFirst (inclusief onderaannemers Atos, Sogeti en Myler (onderdeel van HeadFirst Group), Between Staffing, Seven Stars, IT-Staffing Nederland, KPN ICT Consulting, en de combinatie Bergler Nederland, Caesar Accounts en Pimarox Infrastructure Solutions. De zes partijen gaan met elkaar – in totaal over vier jaar geraamd – 1000 opdrachten van DJI invullen. Hierbij zullen ze vooral projectmanagers, beheerders, technical support-medewerkers, informatie-analisten, ontwerpers, ontwikkelaars en testers leveren.

Reactie HeadFirst

Gert-Jan Schellingerhout, CEO bij HeadFirst Group, laat in een reactie weten: “We zijn vanzelfsprekend heel blij met deze gunning. De samenwerking met DJI gaat al terug naar 2011, toen eerst ons merk Jenrick en daarna Myler daar inhuurpartner was. We zijn trots dat we dit in 2019 als HeadFirst Group mogen voortzetten.” Hij benadrukt dat HeadFirst hierbij niet alleen zal staan, en wijst daarmee op onderaannemers Atos, Sogeti en Myler (onderdeel van HeadFirst Group): “We gaan nauw met hen samenwerken om de kennis van de DJI-organisatie, die we met elkaar hebben, in te zetten om de opdrachtgever optimaal te bedienen. Dat neemt niet weg dat we ook hier de rol van onafhankelijke intermediair innemen, waarbij we alle leveranciers en zp’ers – gebaseerd op kwaliteit – gelijke kans bieden op opdrachten bij DJI.”

Schellingerhout licht ten slotte toe waarom DJI juist voor HeadFirst heeft gekozen: “Bij de beoordeling is vooral waardering geweest voor onze innovatieve oplossingen om schaarste in de markt het hoofd te bieden en DJI consequent van de beste professionals te voorzien. We weten dat dit momenteel één van onze usp’s is, maar het is leuk dit op deze manier bevestigd te zien.” HeadFirst Group levert zijn opdrachtgevers uiteenlopende flexoplossingen, waaronder contracting, payrolling, matchmaking, global sourcing, managed service providing en business consultancy. Naast Myler vallen onder HeadFirst Group ook de bedrijven Staffing Management Services, Source, Pitch Payroll en Designated Professionals.

Reactie Between Staffing

Ook Rein Buijtelaar, algemeen directeur bij Between Staffing, reageert enthousiast op de nieuwe raamovereenkomst: “DJI is al jarenlang een zeer belangrijke en fijne klant voor ons en we zijn ontzettend gelukkig dat we de samenwerking met DJI en SSC-I de komende vier jaar mogen voortzetten. Samen met onze consortiumpartners zijn we in deze aanbesteding op een geweldige eerste plaats geëindigd. Ons credo ‘de kracht van personal staffing’ en onze manier van samenwerken met klanten en onze partners slaan in de markt duidelijk aan.”

Reactie Seven Stars

Jasper Alkema, Commercieel Manager West bij Seven Stars ICT Group, laat in een reactie enthousiast weten: “We zijn heel trots zijn dat we ons vanaf 15 augustus mogen inzetten voor DJI en kijken uit naar het moment dat onze professionals aan de slag kunnen."

Naast DJI heeft eerder dit jaar ook Rijkswaterstaat, RDW, IND, COA en DT&V de ICT dienstverlener geselecteerd voor de inhuur van IT-professionals. "Dit toont aan dat onze unieke marktbenadering gewaardeerd wordt”, legt Alkema uit. Naast eerder genoemde partijen is Seven Stars ook leverancier bij de Tweede Kamer, het CJIB, de Belastingdienst en verschillende provincies.

Alkema besluit: “Wij hebben continu mooie opdrachten open staan voor IT-professionals. Uiteraard niet alleen in de publieke sector, we bedienen ook in de private sector innovatieve opdrachtgevers. Een IT-professional heeft dus ruime keuze bij ons.”