PA Consulting koopt innovatie consultancy 4iNNO

05 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PA Consulting Group heeft in een tijdsbestek van achttien maanden alweer zijn vijfde overname voltooid. Opnieuw betreft het – na de eerdere overname van Essential Design – een Amerikaans bedrijf. 

Het ingelijfde 4iNNO, gevestigd in Cincinnati, is een specialist op het gebied van innovatieve consultancy. Het bedrijf telt circa twintig professionals en levert diensten, producten en platforms waarmee consumentenmerken hun innovaties en omzetgroei kunnen stimuleren. 

Uitbreiding van capaciteiten

Volgens Ken Toombs, die leidinggeeft aan PA Consulting in Noord- en Zuid-Amerika, is 4iNNO een aanvulling op de bestaande capaciteiten van PA op het gebied van innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten. “Naast schaalgrootte in Amerika, brengt het 4iNNO-team nog meer diepte aan in onze bestaande expertise op het gebied van consumenten en innovatie.” 

PA Consulting werkt voor verschillende partijen in de retailketen, waaronder fabrikanten, consumentengoederenbedrijven, fashionmerken en detailhandelaren. Toombs benadrukt dat het werkveld van al deze spelers onderhevig is aan verandering, vooral als gevolg van de impact van digitalisering en fundamentele veranderingen in het koopgedrag van consumenten. “Om concurrentievoordelen te creëren moeten strategieën, technologieën en innovatie in elkaar overvloeien.”

PA Consulting koopt innovatie consultancy 4iNNO

Het is voor het van oorsprong Britse consultancykantoor de vijfde overname in de afgelopen anderhalf jaar. In oktober 2018 werd Essential Design overgenomen, een in Boston gevestigd adviesbureau dat zich richt op innovatiestrategie en productdesign. Buiten de Verenigde Staten nam PA Consulting Sparkler over, een bedrijf gespecialiseerd in digitale consumenteninzichten; We Are Friday, een service- en ingenieursbureau voor digitale services; en Nyras, een adviseur voor de luchtvaartindustrie. 

Groeiambities

PA’s honger naar overnames ligt in lijn met de groeiambities van het kantoor. Met de financiële steun vanuit private equity-bedrijf Carlyle, dat eind 2015 een belang nam in PA Consulting Group, streeft het adviesbureau naar een omvang van meer dan 3.000 werknemers tegen het einde van het huidige jaar. Met de toevoeging van 4iNNO, telt PA Consulting nu ongeveer 2.800 consultants en staf. In Nederland is PA Consulting Group gevestigd in Utrecht, waar het een team heeft van ongeveer vijftig consultants.