PA Consulting Group neemt Brits luchtvaartadviesbureau Nyras over

14 december 2017 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PA Consulting Group heeft Nyras Limited overgenomen. De toevoeging van het internationaal luchtvaartadviesbureau biedt nieuwe mogelijkheden voor beide bureaus en stelt het internationale luchtvaartteam van PA Consulting Group in staat extra ondersteuning te bieden aan een sector die kampt met ingrijpende veranderingen.

Met de overname vergroot wereldwijd consultancykantoor PA Consulting Group zijn dienstenportfolio binnen de luchtvaartsector*. Chris Lynch, manager transport-, reis- en logistieke activiteiten bij PA Consulting Group vertelt: "Deze overeenkomst zal het aanbod van PA aan nieuwe en huidige klanten verder verbeteren, vooral op het gebied van complexe strategische en operationele veranderingen en bedrijfsherstructureringen in de luchtvaart. Het is ook een aanvulling op onze positie in aanverwante branches binnen de lucht- en ruimtevaart en defensie.”

Opgericht in 2003, gevestigd in Londen en met zo’n 45 professionals in dienst, biedt Nyras strategisch, commercieel en technologisch advies aan de wereldwijde luchtvaartsector. Het Britse adviesbureau is onder andere gespecialiseerd in slottransacties, leasingbeheer en wagenparkadvies, inclusief financiële adviesdiensten. Tot zijn klanten mag Nyras onder meer internationale luchtvaartmaatschappijen als British Airways, Finnair, Etihad, Flybe, TUI Travel en Aer Lingus rekenen, evenals andere marktleiders, variërend van Dubai Airports tot Amadeus IT Group en de Saoedische General Authority of Civil Aviation. Nyras is het enige adviesbureau in de luchtvervoersindustrie dat door de Financial Conduct Authority (FCA) is gemachtigd om commerciële en transactionele adviesdiensten te verlenen in de luchtvaartsector.

PA Consulting Group neemt Brits luchtvaartadviesbureau Nyras overGroter dienstenaanbod

Voor Nyras betekent de overname dat het zich mag aansluiten bij het wereldwijde 2.600 professionals sterke netwerk van PA Consulting Group en zijn operaties kan opschalen als onderdeel van PA’s grotere luchtvaartpraktijk. De klanten van Nyras krijgen daarmee toegang tot de bredere expertise van PA Consulting binnen de luchtvaartadviesbranche, waarin PA volgens Nyras CEO Richard Davey “een sterk trackrecord heeft weten op te bouwen.” 

Davey, die de nieuwe Aviation-business binnen PA Consulting zal gaan leiden, geeft aan: “We zien dit als een geweldige kans om een onderscheidend partnerschap te smeden door de combinatie van twee zeer ervaren internationale bedrijfsteams en het verzilveren van het brede middelenpakket en de technologische knowhow die PA al biedt aan de sector.” 

Nederland

Hoewel Nyras in de UK is gevestigd, zal de overname ook in ons land zorgen voor een breder dienstenaanbod. Mark Griep, sinds oktober van dit jaar de nieuwe Country Head van PA Consulting Nederland, geeft aan: “PA Consulting werkt in Nederland in de luchtvaartindustrie al langer samen met Nyras. De combinatie van de expertise van Nyras met onze kennis en ervaring blijkt in de praktijk zeer krachtig en vruchtbaar. Door onze korte lijnen zijn we al in staat gebleken snel met elkaar te schakelen. Het samenbrengen van de twee teams is een verrijking van onze organisatie, waar zowel wijzelf als onze klanten al direct veel baat bij zullen hebben.”Quote Chris LynchDe luchtvaartadviesbranche kende de afgelopen periode veel fusie- en overnameactiviteit. Een ontwikkeling die in lijn ligt met de zichtbare trend waarbij consultancypartijen hun footprint en dienstenaanbod proberen te vergroten in de groeiende luchtvaartsector door kleinere of specialistische boutiques in te lijven. 

Zo was er begin dit jaar de overname van AVISA door Cavok, onderdeel van Oliver Wyman, terwijl op een soortgelijke manier wereldwijde luchtvaartgroep Air Partner Safeskys overnam. Ook Accenture, dat in 2017 een druk overnamejaar kende, schudde in februari van dit jaar de markt op met de overname van luchtvaartadviesbureau Seabury. 

*
PA Consulting is actief in de sectoren energie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, biowetenschappen, consumenten en maakindustrie, overheid, defensie en veiligheid, transport en logistiek.