Mark Griep nieuwe Country Head van PA Consulting in Nederland

13 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mark Griep neemt het stokje over van Jaap Büchli als Country Head van PA Consulting Group in Nederland.

Sinds 2011 staat de Nederlandse organisatie van PA Consulting Group – een adviesbureau met meer dan 2.600 professionals wereldwijd – onder leiding van Jaap Büchli. Onder zijn leiding heeft het bureau zijn footprint in ons land aanzienlijk uitgebreid en een sterk track record opgebouwd in het strategie-, organisatie-, innovatie- en digitale domein.

Vandaag de dag telt het team van PA Consulting Group in Nederland meer dan 65 business consultants, designers, data scientists en technologie-experts. De afgelopen jaren heeft vooral de focus op digitale transformatie bijgedragen aan de groei van het bureau.

Mark Griep - Country Head van PA Consulting Group

“Hierdoor is de vraag naar onze digital-, data- en transformatiediensten sterk toegenomen”, zegt Mark Griep, die zich in 2005 aansloot bij PA Consulting Group en afkomstig was van Atos KPMG Consulting, waar hij dienstdeed als partner. “De combinatie van de jarenlange ervaring van onze business consultants en de innovativiteit en drive van onze digital consultants en data scientists, zorgt ervoor dat wij kunnen floreren op ons vakgebied.”

Nadat Jaap Büchli zes jaar lang de Nederlandse activiteiten leidde, is nu Mark Griep voorgedragen om de Nederlandse tak te leiden in wat volgens Büchli “de volgende fase van groei” zal worden. Jaap Büchli voegt toe dat hij zeker weet dat Mark Griep de juiste man voor de taak is. “Mark is met zijn leiderschapskwaliteiten de juiste persoon om de volgende fase in de groei en verdere uitbouw van PA in Nederland te leiden. Bovendien beschikt hij over ruime kennis en vaardigheden op thema’s waar PA voor staat – digitale strategie, business design, data-analyse en transformatie.”

In 2017 is PA in Nederland met 20% gegroeid en de ambitie van PA is om te groeien naar meer dan honderd collega’s in Nederland – een ambitieus plan dat onderdeel uitmaakt van de wereldwijde aspiraties van het bureau. In het derde kwartaal van 2015 nam Amerikaans private equitykantoor The Carlyle Group een meerderheidsaandeel van 51% in het bureau – een deal waarin PA Consulting Group gewaardeerd werd op $1 miljard.

Met de financiële slagkracht van deze investeerder, die in het verleden ook investeerde in Booz Allen Hamilton en aanstuurde op de splitsing van het bureau in twee aparte bedrijven*, heeft PA de zekerheid dat het zijn groeipad in bestaande markten en intrede in nieuwe markten en segmenten kan bekostigen.

Een van de eerste mijlpalen was de uitbreiding van PA Consulting Group naar Latijns-Amerika, met een kantoor in Mexico. Verder lanceerde het consultancybureau een aantal digital en innovation centres.

Voor verdere groei focust het bureau zich nog steeds vooral op het digitale domein, waarbij de nadruk ligt op de sectoren (financiële) dienstverlening, industrie en overheid. Büchli blijft actief binnen PA als lead partner voor de overheid en publieke sector. “Gezien de toegenomen vraag naar onze dienstverlening vanuit de overheid, blijf ik met veel plezier leidinggeven aan de groei van juist deze sector voor PA in Nederland, en kan ik hier nu volop mijn tijd en aandacht aan besteden”, aldus Büchli.

Eerder deze maand sloot Ton de Jong, voormalig topman van Sweco en Capgemini Consulting, zich als partner aan bij PA Consulting Group.

* In 2008 splitste Booz Allen Hamilton op in Booz Allen (focus op de Amerikaanse publieke sector) en Booz & Company (focus op de private sector).