Adviesbranche draagt bij aan Het grootste kennisfestival van Nederland

07 juni 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

‘Het grootste kennisfestival van Nederland’ staat weer voor de deur. Deze vierde editie van het evenement vindt  plaats op 20 juni, en staat weer in het teken staat van kennisdeling en netwerken. Onder andere adviesorganisaties Pentascope en Topicus hebben zich als hoofdpartners verbonden aan het festival en/of leveren een inhoudelijke bijdrage.

Het evenement biedt een platform voor verhalen en ontmoetingen en kent ieder jaar tientallen sprekers, met dit jaar als centrale thema ‘Innovatief Organiseren’. “Het gaat hierbij naast technologisch innoveren ook om leiderschapsstijl, manieren van organiseren, organisatiesamenwerking en persoonlijk leiderschap.

Bezoekers kunnen hun eigen festivalprogramma samenstellen, waarbij ze het up-to-date raken met de laatste ontwikkelingen kunnen combineren met het bijpraten met hun netwerk tijdens een informele setting, waarbij uiteraard ook muziek (verschillende bands), kunst, theater, (serious) gaming en eten & drinken een belangrijk onderdeel vormen van het festival. In 2016 vond de eerste editie plaats van het evenement dat vorig jaar meer dan 2.600 bezoekers wist te trekken. Net als voorgaande jaren is als festivallocatie gekozen voor het Havenkwartier in Deventer.

Partners

Diverse adviesorganisaties hebben zich dit verbonden aan Het grootste kennisfestival van Nederland en/of leveren een inhoudelijke bijdrage aan het evenement, dat dit jaar op 20 juni zal worden gehouden. Een van de hoofdpartners is dit jaar opnieuw Pentascope, opgericht in 1990 en met zo’n twintig professionals een adviesbureau gespecialiseerd in het implementeren van duurzame veranderingen. Het adviesbureau kent daarnaast een bijzonder organisatiemodel, waar zelfsturing/zelforganisatie centraal staat. Ook Topicus, een financieel adviesbureau uit Deventer, heeft zich als hoofdpartner verbonden.  De Ooa, de beroepsvereniging voor organisatieadviseurs, heeft zich dit jaar wederom opgeworpen als een van de overige partners.Het Grootste Kennis Festival

Sprekers

Namens hoofdpartner Pentascope zal Engbert Breuker, een ervaren adviseur, bestuurder en toezichthouder samen met organisatieadviseur Rianca Evers duiken in het thema waardecreatie en samensturing. “Waarom is het überhaupt een goed idee? Wat moet je ermee? En hoe haalbaar is het eigenlijk?”

Frank van Berkel is partner bij Morgens, een adviesbureau uit Leiden dat onder meer gespecialiseerd is in Lean transities, continu verbeteren, het vergroten van wendbaarheid en digitalisering. Tijdens het kennisfestival zal Van Berkel, ‘de 7 grote thema’s en uitdagingen die spelen in de zorg’ presenteren. Dit programmaonderdeel maakt deel uit van de programmering van Morgens rondom vernieuwing in de zorg. In 2018 publiceerde Morgens het onderzoek naar het ziekenhuis van morgen. In 2019 zal er een gelijksoortig onderzoek gepubliceerd worden over de langdurige zorg van morgen.

Van Berkel zal samen met collega Netteke Koster (senior consultant bij Morgens) en nog drie professionals in het zorgdomein ingaan op thema’s als technologische ontwikkeling en data, kleinere en minder ziekenhuizen en ouderenzorginstellingen, de omslag naar gezondheid en preventie en personalisering van zorg.

Raymon Geurts is oprichter van Berckeley Square en Happy Companies en heeft ruime ervaring in het, zoals hij het noemt, bouwen van “gelukkige organisaties”, bedrijven die “streven naar impact vanuit hun betekenisvolle belofte”. Hoe gaan hedendaagse organisaties zich ontwikkelen in de betekeniseconomie? Vanuit zijn jarenlange ervaring als gids zal Geurts meer inzicht geven in de transitie/transformatie die hedendaagse organisaties kunnen doorlopen om meer te werken vanuit een betekenisvolle belofte.

Christiaan Mast, Manager Publieke Gezondheid bij Topicus en een ervaren zorg-, ICT- en Agile-expert, zal de sessie ‘ScreenIT: een succesvolle publiek-private samenwerking’ gaan verzorgen. Daarin gaat hij in op het gelijknamige platform ScreenIT, een tool voor het uitvoeren en monitoren van bevolkingsonderzoeken. Bij de invoering van het nieuwe platform zijn veel partijen betrokken met allemaal hun eigen wensen en eisen. Mast zal vertellen hoe het is gelukt om op tijd en binnen budget het nieuwe platform op te leveren, door middel van de juiste governance en een agile aanpak.