Werken bij Morgens: partners en consultants delen ervaringen

25 juni 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gevestigd in Leiden is Morgens een adviesbureau dat organisaties helpt slagvaardiger te worden zodat ze klaar zijn voor de uitdagingen die op hen afkomen. Hoe is het om te werken voor dit snel groeiende organisatieadviesbureau? De redactie van Consultancy.nl sprak hierover met verschillende partners en adviseurs van Morgens. 

Morgens bedient opdrachtgevers binnen de markten zorg, overheid en onderwijs en richt zich naar eigen zeggen op het “blijvend fitter maken” van organisaties, door teams te begeleiden in processen, samenwerking en prestaties. Het adviesbureau omschrijft zijn ondersteuning aan klanten als het leveren van “vooruitgangskracht” – “Iedere opdracht is weer anders, maar iets dat al onze klanten met elkaar gemeen hebben is dat ze vooruitgangskracht in hun werk willen brengen.”

Netteke Koster is sinds begin 2018 actief voor Morgens. Ze startte bij het adviesbureau als consultant, maar werd na krap een jaar al benoemd tot senior consultant. Ze legt uit waarom ze het zo naar haar zin heeft bij haar werkgever: “Bij Morgens kan ik allerlei verschillende werkzaamheden doen: de ene keer ben ik heel betrokken en verdiep ik me flink in de inhoud van een project en het andere moment geef ik creatieve workshops.” 

Partners en consultants van Morgens delen ervaringen

Een half jaar voor Koster, startte Petra van Zeeland bij het adviesbureau. Van Zeeland, die destijds de overstap maakte vanuit het Erasmus MC, vervulde vervolgens ruim anderhalf jaar de rol van senior consultant. Begin dit jaar werd ze benoemd tot partner bij Morgens. “Na zo’n korte periode, dat is heel bijzonder. Dat was helemaal niet mijn bedoeling”, zegt Van Zeeland over haar recente promotie, die toelicht waarom ze op haar plek zit bij Morgens: “Wij zijn het bureau dat organisaties en de maatschappelijke sectoren verder helpt. Dat vind ik zeer belangrijk.” 

Nadine Keunen is bij het consultancykantoor uit Leiden actief als senior consultant. Ze werkt inmiddels een kleine zes jaar voor het bedrijf en is hier begonnen direct nadat ze aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam in 2013 haar master in Zorgmanagement behaalde. Ze vertelt dat ze naar haar afstuderen goed werd opgevangen bij Morgens: “Als je begint bij onze organisatie krijgt je sowieso eerst een mentor die je begeleidt in de eerste maanden van het werken bij Morgens. Daarnaast staan alle collega’s voor je klaar om met je Morgens te ontdekken en ook om de klanten sterker te maken dan vandaag.” 

“Een typische Morgens aanpak is dat je uitgaat van een bepaalde theorie en vervolgens heel pragmatisch kijkt: wat is er echt nodig bij die klant”, zegt Koen Janmaat, sinds begin 2016 partner bij Morgens. Mark Elstgeest, ook partner bij het kantoor, vult zijn compagnon aan: “Waar wij goed in zijn, is dat we organisatieveranderingen zo vormgeven bij de klant dat we ze vooruitgangskracht geven en dat ze daarna zelf verder kunnen.”

Frank van Berkel, eveneens een vennoot, vertelt dat deze aanpak wordt gewaardeerd: “Wat wij veel horen van klanten is dat we veel energie brengen in organisaties. Klanten raken hierdoor bevlogen, waardoor veranderingen sneller worden opgepakt.” 

Naast dat er bij Morgens hard wordt gewerkt, benadrukt Elstgeest dat de nodige ruimte is gereserveerd voor teambuilding en ontspanning: “Iedereen bij ons is veel op pad, veel bij de klant, maar daar staat de Morgens sociale kalender tegenover, die er voor zorgt dat we op sportief- en op horecagebied allerlei leuke dingen met elkaar doen.” Van Zeeland geeft hier een voorbeeld van: “Op vrijdag is er veel tijd om met elkaar te reflecteren, te brainstormen én gezellig te lunchen.” Janmaat: “Op zo’n vrijdag barst het van de energie en worden er vaak allerlei nieuwe ideeën ontwikkeld.”

Raoul Tirtosentono, sinds november 2017 werkzaam bij Morgens als senior consultant, laat weten dat het bedrijf altijd op zoek is naar nieuwe talenten om aan de hierboven beschreven activiteiten te kunnen bijdragen: “Als organisatie groeien we nu gestaag en daar zit ook een gezonde ambitie achter. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe mensen.” Koster vult aan: “Geschikte kandidaten zijn creatief, enthousiast en ondernemend.” Elstgeest besluit: “Als je in de consultancy wilt werken en je wil echte organisatieveranderingen implementeren, je wil veel leren en je wil in een superleuk team zitten, dan moet je bij Morgens werken.”

Lees ook: Morgens partner Frank van Berkel over de groeiambities.