Advieswereld volop aanwezig tijdens Money20/20

31 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Volgende week vindt in Amsterdam de opening plaats van Money20/20, Europa’s grootste evenement voor professionals op het gebied van financiële dienstverlening, betalingen en fintech. Een analyse door Consultancy.nl van de lijst van bureaus die acte de présence zullen geven, laat zien dat consultants in groten getale aanwezig zullen zijn om de laatste best practices tot zich te nemen, hun persoonlijke ervaringen uit te wisselen en, natuurlijk, te netwerken met potentiële klanten.

Money20/20 brengt partijen op het gebied van betalingen, fintech en financiële dienstverlening bij elkaar om gezamenlijk te bouwen aan een eenvoudigere, snellere en eerlijkere toekomst van geld. Het evenement richt zich op de steeds verdere verbondenheid van het bedrijfslandschap op het snijvlak van mobile, retail, marketingdiensten, data en technologie. Money20/20 wordt vier keer per jaar georganiseerd op verschillende locaties over de hele wereld zoals in Noord-Amerika (Las Vegas), Azië (Hangzhou en Singapore) en in Europa (Amsterdam).

Volgende week wordt onze hoofdstad bezocht door de crème de la crème uit de financiële sector. Zo zullen ruim 500 professionals Money20/20 bezoeken. De grote namen uit het bankwezen, uit de financiële dienstverlening en uit fintech-sectoren zullen daarnaast worden vergezeld door de vooraanstaande e-commerce professionals, regelgevers, journalisten en academici. Verder zijn op het evenement ook verschillende gerenommeerde experts uit de advieswereld aanwezig.Money2020 europe

Consultancy.nl is in de lijst van aanwezigen gedoken, waaruit blijkt dat een breed scala van ‘s werelds grootste adviesbureaus aanwezig zal zijn. Aangezien de betalingssector momenteel te maken heeft met flinke disruptieve ontwikkelingen, waardoor partijen uit deze branche zich wenden tot de advieswereld voor hulp bij transformatieprojecten, is de grootschalige aanwezigheid niet verrassend te noemen. Aanwezigheid op dit soort evenementen biedt adviesbureaus de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen en te netwerken met de beste en slimste professionals, terwijl ze eveneens klanten kennis kunnen laten maken met hun proposities. 

Naast de Big Four-kantoren – oftewel: Deloitte, EYPwC en KPMG – stuurt ook Grant Thornton vertegenwoordigers naar het event. Daarnaast zullen de meest prestigieuze strategiekantoren hun neus laten zien. Denk onder meer aan organisaties als McKinsey & Company, Bain & Company, Boston Consulting Group, A.T. KearneyOliver Wyman en Roland Berger. Verder zijn er ook meerdere IT-adviesbureaus van de partij, zoals Accenture, Atos, Capgemini, CGI, CognizantIBM Business Consulting Services en het Nederlandse bedrijf Schuberg Philis.

Vanwege het veelzijdige karakter van Money20/20 zullen er ook diverse hoogspecialistische bedrijven aanwezig zijn, zoals financiële servicespecialisten 1:FS, het Britse Streets Consulting en Synechron. Het zelfde geldt voor betalingsspecialisten Connective Payments, Innopay – met vestigingen in Nederland en Duitsland – en Optima Consultancy. Verder zullen ook meerdere generalistischere organisaties acte de présence geven, zoals AlixPartners, Baringa, BearingPoint, Protiviti, Korn FerryFrontier Economics en Moelis & Company.