Vier consultants gestart bij adviespoot van Solid Professionals

24 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Solid Professionals heeft recent vier nieuwe consultants aan zich weten te binden. Het gaat om Joost Busch, Rachel Ho, Mathyn Scheerder en Marlon Velthorst. Met de versterking van het team telt het adviesbureau, dat organisaties uit de financiële sector ondersteunt met vooral finance- en risk management-vraagstukken, nu ruim 125 professionals. 

Joost Busch is gestart binnen het Advisory-team van Solid, in de rol van Consultant Finance & Risk. Hij heeft enige ervaring opgedaan als online marketing consultant en heeft gewerkt voor een studenteninvesteringsfonds. Busch heeft eerder een master in Financial Management afgerond, waar hij tevens het honours-programma Change Leadership volgde. De afgelopen maanden heeft hij gereisd door Australië en Nieuw-Zeeland. 

Gevraagd naar zijn keuze voor Solid Professionals, beschrijft hij het bureau als een “ambitieus en snelgroeiende organisatie” met een informele maar professionele cultuur, met veel ruimte en ondersteuning voor persoonlijke ontwikkeling. Ook is hij enthousiast over de diversiteit binnen het team en de verschillende achtergronden van zijn collega’s. “Ik hoop de komende tijd veel te leren van mijn collega’s en snel stappen te maken als consultant.”

Vier consultants gestart bij adviespoot van Solid Professionals

Rachel Ho studeerde af in Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar master was ze werkzaam voor Sprenkels & Verschuren, waar ze vier jaar dienst deed als actuarieel consultant. In die tijd rondde ze bovendien een postdoctorale opleiding tot Actuaris AG (AAG) af. Ook Ho is gestart als Consultant Finance & Risk bij Solid Professionals, waar ze zich wil verbreden binnen de financiële sector, zowel binnen als buiten het actuariële domein. Over haar nieuwe werkgever zegt Ho: “Het is een dynamische en jonge omgeving, waar ruimte is voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling.”

Mathyn Scheerder heeft een achtergrond in data mining en artificial intelligence. Voorafgaande aan de start van zijn loopbaan rondde hij een bachelor in Technische Bedrijfskunde en een master in Business Information Systems af. Hij deed enige ervaring op bij de Nationale Politie, waar hij zijn afstudeerscriptie voltooide en werkzaam was als parttime developer. Als Consultant Finance & Risk wil Scheerder zich vooral gaan bezighouden met het onderwerp financial crime en fraudedetectie, vanuit een AI-invalshoek. Bij zijn nieuwe werkgever waardeert Scheerder onder meer het “kleinschalige karakter” van het team.

Ook Marlon Velthorst heeft het Advisory-team van Solid Professionals versterkt als Consultant Finance & Risk. Eerder voltooide ze een Bachelor in Communicatie en informatiewetenschappen in Nijmegen en behaalde ze een master in Data Science in Tilburg. Velthorst kijkt enthousiast terug op haar sollicitatiegesprek bij het bureau: “Ik had direct al een fijn en vertrouwd gevoel.” Ze omschrijft Solid Professionals als een “bedrijf met veel ambitie, waar hard wordt gewerkt”, maar waar ook “veel oog is voor professionele groei en ontwikkeling”.

De vier nieuwe adviseurs komen te werken voor een adviesbureau met een goede reputatie in de markt. Onlangs nog werd Solid Professionals verkozen tot een van de beste werkgevers van ons land

Lees ookSolid Professionals trekt drie jonge consultants aan.