Tim Kroezen en Loes Hafkamp gestart bij House of Performance

15 mei 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

House of Performance heeft zijn team versterkt met twee nieuwe consultants. Sinds kort werken Tim Kroezen en Loes Hafkamp bij het Utrechtse adviesbureau dat zich richt op organisatieverbetering. 

De nog jonge Tim Kroezen beschikt al over de nodige ervaring op het gebied van consulting. Voor zijn komst naar House of Performance werkte hij als Adviseur bij netbeheerder Tennet, waar hij in september startte. Daarnaast begon hij in mei vorig jaar als Onafhankelijk Loopbaancoach. Hierbij helpt hij mensen erachter te komen wat ze zoeken in een werkgever, en bij zaken als een goed cv, een motivatiebrief en het oefenen voor een sollicitatiegesprek: “Ik help in die rol werkzoekenden of overstappers met het vinden van een baan die ze blij maakt”, aldus de kersverse consultant van House of Performance.

Kroezen begon zijn professionele loopbaan in 2016 als Supply Chain Management Trainee bij voedingsmiddelengigant Unilever, nadat hij eerder dat jaar zijn Master in Energiewetenschappen had afgerond aan Universiteit Utrecht. In het laatste halfjaar doorliep hij een stage voor zijn latere werkgever Tennet, waarin hij als Project Assistant betrokken was bij het internationale PROMOTioN-project. Ook doorliep Kroezen het Honours-programma en was hij lid van het Independent Student Energy Platform (ISEP). 

Verder was hij tijdens zijn master al actief in de adviesbranche – vanuit studentenadviesbureau De Kleine Consultant voerde hij twee projecten uit: hij herschreef de visie voor een brancheorganisatie en werkte mee aan de verkoopstrategie voor een nieuw modemerk. Tijdens zijn Bachelor – Liberal Arts & Sciences, ook aan de Universiteit Utrecht – hield Kroezen zich net zoals tijdens zijn master bezig met diverse nevenactiviteiten. Zo was hij erg actief binnen de University College Utrecht Debating Union en speelde hij mee in de campussoap.Tim Kroezen en Loes Hafkamp gestart bij House of Performance

Korte tijd na Kroezen heeft ook Loes Hafkamp zich aangesloten bij House of Performance. Ze maakte de overstap vanuit KPMG, waar ze tweeënhalf jaar geleden begon aan haar professionele loopbaan. Bij het Big Four-kantoor was ze actief als Consultant op de afdeling Enterprise Solutions. Vanuit deze rol voltooide ze diverse klantopdrachten – zo ontwikkelde ze trainingsmateriaal om werknemers te leren werken met een nieuw IT-systeem en ontwierp ze een target operating-model voor een overheidsorganisatie. Daarnaast hield ze zich bezig met interne projecten – waaronder het organiseren en faciliteren van de KPMG Hackathon 2018 en het geven van trainingen in het gebruik van KPMG’s Sofy Suite data analyse platform.  

Voordat Hafkamp begon bij KPMG voltooide ze twee masters en twee bachelors. Aan de Rijksuniversiteit Groningen volgde ze eerst de bachelors Filosofie en Bedrijfskunde en vervolgens de master Verandermanagement. Daarna rondde ze nog cum laude de Master in Informatie- en Kennismanagement af aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In het kader van deze Master doorliep ze een afstudeerstage in het VUmc. Het research paper dat naar aanleiding van deze afstudeeropdracht is geschreven, heeft zij gepresenteerd op de International Conference on Information Systems (ICIS) in Seoul.

Ook Hafkamp was gedurende haar studietijd druk met verschillende extra curriculaire activiteiten. Zo was ze tijdens haar master Verandermanagement actief binnen de Master Study Club Information and Knowledge Management van studievereniging Aureus, en werkte ze tijdens haar bachelors in Groningen een jaar als Acquisition Manager voor de EBF, de faculteitsvereniging voor alle studenten van de Economics and Business Faculty van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Met hun start bij House of Performance hebben Kroezen en Hafkamp zich aangesloten bij een werkgever met een uitstekende reputatie in de markt: vorig jaar werd het bureau door Great Place To Work uitgeroepen tot Nederlands beste werkgever in de categorie voor bedrijven met 20 tot en met 49 medewerkers. “Werk je bij House of Performance, dan werk je bij een adviesbureau waarbij intensiteit, authenticiteit en wederkerigheid centraal staan”, stelde de jury destijds: “De organisatie kent een ‘work hard, play hard’-cultuur waarbij een team met jonge ambitieuze professionals de klanten helpt om prestaties te vergroten.”